Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки “покращення”. Влада Дніпрпетровська організувала громадянам кольорову воду з кранів

Добробут Регіон: Дніпропетровська область 7400 переглядів

Опубліковано - 15.08.2012 11:04 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки “покращення”. Влада Дніпрпетровська організувала громадянам кольорову воду з кранів
Хроніки “покращення”. Влада Дніпрпетровська організувала громадянам кольорову воду з кранів
У багатьох будинках Дніпропетровська вже кілька днів з кранів тече каламутна вода жовтуватого відтінку. За словами городян, вона має річковий запах і залишає брудний наліт.

У КП "Дніпроводоканал" пояснюють, що вода, яка надходить у місто з Кайдацької насосно-фільтрувальної станції, відповідає всім стандартам, крім показника каламутності. Жовтуватий колір їй надають коагулянти - спеціальні речовини, які використовують після хлорування для осадження мертвої органіки, пише "Сегодня".

"На жаль, на сьогоднішній день насосні станції не в змозі технологічно знешкодити наслідки відмирання і розкладання органіки. Тому доводиться застосовувати спеціальний реагент - коагулянт сірчанокислий алюміній. Якщо в попередні роки ми використовували його переважно сезонно, то тепер через все більш гіршої якості води в Дніпрі доводиться щодня застосовувати його тоннами", - заявив інженер КП "Дніпроводоканал" Анатолій Алексєєнков.

На іншому підприємстві, яке забезпечує водою понад два мільйони мешканців області - КП "Аульський водовід", кажуть, що їм вдається дотримуватися стандартів якості, хоча теж довелося збільшити дози хлору і коагулянтів. Їх поки виручають нові фільтри.

"З 8 на 9 серпня якість води в Дніпрі різко погіршилася. При нормі близько 10 тис. синьо-зелених клітин в одному кубічному сантиметрі води їх зараз живе 3 млн", - повідомив головний технолог Аульського водозабору Людмила Щетиніна.

У "Дніпроводоканалі" попереджають, що пити зараз воду з-під крана небезпечно, хоча, якщо відстояти і прокип’ятити, то нею можна мити посуд. У еколога Григорія Шматкова в зв’язку з цим виникають питання.

"Якщо без попередньої обробки не рекомендують навіть мити посуд, значить вода недостатньо знезаражена від бактерій і вірусів. Тому її потрібно фільтрувати хоча б у звичайних побутових фільтрах і потім кип’ятити. Хлор випарується, якщо дати воді відстоятися", - радить Григорій Шматков.

Від “Аратти”: нам стало цікаво: а як з тарифами? Збільшили, чи беруть як зазвичай?

Хоча з іншого боку, з гідно з чинним законодавством, абонент не зобов’язаний платити за неякісну послугу. Більш того, від вправі вимагати у судовому порядку компенсації моральних і матеріальних збитків від підприємства, яке отримало платню, але не надало послугу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.