Аратта - На головну

21 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені навчилися визначити точне джерело чуток у соцмережах

У світі науки 5606 переглядів

Опубліковано - 16.08.2012 11:32 | Всі новини | Версія для друку

Вчені навчилися визначити точне джерело чуток у соцмережах
Вчені навчилися визначити точне джерело чуток у соцмережах
Розроблено алгоритм, що дозволяє точно визначати джерело чуток в соціальній мережі.

Ефективність алгоритму була продемонстрована авторами на основі даних, зібраних вже після того, як відбулася подія - епідемія холери, поширення чутки чи атака терористів.

Однак автори не сумніваються, що розроблений метод виявиться надзвичайно ефективним в моніторингу і запобігання подібного роду ситуацій.

Новий спосіб відстеження повідомлень у мережі представила дослідницька група з Лабораторії аудіовізуальних комунікацій при Федеральній політехнічній школі Лозанни (EPFL).

"Правильно розмістивши сенсорні точки в мережі, можна навчитися швидко реагувати на ті чи інші виклики – чи то епідемія, диверсія чи інформаційний вкиди", - резюмують дослідники.

"Використовуючи наш метод, можна відшукати джерело будь-якого інформаційного сигналу в масиві сильно "зашумлених" даних, що циркулюють по мережі, використовуючи в якості відправної точки всього кілька членів цієї мережі", - говорять дослідники.

Припустимо, ви зіткнулися з ситуацією, коли в соціальній мережі, членом якої ви є, скажімо, в "Фейсбук" чи "ВКонтакте", починає поширюватися чутка, яка ганьбить вас.

Як з’ясувати, хто став його джерелом, якщо інформація вже потрапила в стрічки 500 ваших друзів, а також їхніх друзів, яких, можливо, ви навіть і не знаєте?

"Проаналізувавши з урахуванням тимчасового чинника і деяких інших доступних параметрів повідомлення, надіслані всього 15-20 учасникам мережі, наш алгоритм відновить траєкторію поширення цієї інформації і знайде її джерело", - коментує результати дослідження Педру Пінту, керівник EPFL.

Зрозуміло, що за допомогою того ж алгоритму і декількох сенсорів, розміщених всередині мережі, можна ідентифікувати не тільки чутки, але і джерела спам-розсилок, шкідливих програм та комп’ютерних вірусів.

Втім, комп’ютерними мережами область застосування алгоритму не обмежується. Так, з тим же успіхом його можна застосовувати в офлайні, коли, наприклад, потрібно локалізувати і знешкодити джерело епідемії, наприклад холери.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.