Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія погрожує ввести візовий режим з Україною

Суспільне життя 9543 перегляди

Опубліковано - 10.05.2006 19:25 | Всі новини | Версія для друку

У випадку виходу України із СНД може бути введений візовий режим для взаємних поїздок громадян.

"Спектр можливостей у Росії в цьому контексті дуже широкий. У Росії працює біля двох мільйонів українців, і в першу чергу російська сторона може ввести візовий режим", - вважає директор київського Центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

На думку політолога, Україна і Росія можуть більш жорстко повести переговорний процес про постачання енергоресурсів, російська сторона може також відмовитися від вигідних для України спільних проектів. "Експериментувати на країні в цій ситуації найвищою мірою неправильно. Це можуть собі дозволити тільки безвідповідальні политики", - відзначив експерт. "Я думаю, що Президент Ющенко не готовий до такого типу рішень", - додав він.

Інший експерт у російсько-українських відносинах депутат Державної думи Росії Костянтин Косачєв висловив думку, що вихід України і Грузії зі Співдружності незалежних держав не стане для Росії катастрофою, але ускладнить відносини між країнами.

"Якщо Україна і Грузія вийдуть із СНД, нічого катастрофічного для Росії не станеться, але це буде ускладнювати наші відносини з цими двома країнами", - вважає Косачєв.

При цьому, на його думку, утримувати ці держави в Співдружності насильно - недоцільно.

Як відомо, на початку травня президент Грузії Михайло Саакашвілі доручив уряду Грузії вивчити питання про економічну доцільність подальшого перебування країни в СНД і в найближчі два місяці надати точне економічне обґрунтування того, чи варто залишатися в СНД.

У свою чергу, Україна також дала зрозуміти, що невдоволена роботою Співдружності незалежних держав. Як заявив 5 травня журналістам перший заступник міністра закордонних справ України Володимир Огризко, в Україні незадоволені тим, як йде робота в межах СНД.

За словами дипломата, Україна не одержує від СНД реальних результатів. "СНД на сьогоднішній день схожа на клуб, де йде обговорення, а не вирішуються конкретні питання", - додав Огризко.

За словами дипломата, Київ щорічно виділяє на потреби Співдружності 1 млн доларів. "Можливо, нам варто подумати над тим, як використовувати ці кошти з більшою користю для нашої держави", - задався питанням перший заступник міністра.

"Зараз ми перебуваємо в процесі аналізу, чого буде більше для України - плюсів або мінусів (від участі в СНД), але ми проінформуємо про свої рішення на цей рахунок на більш пізньому етапі", - сказав Володимир Огризко.

На даний час Україна співпрацює з країнами колишнього СРСР у рамках СНД (Співдружність незалежних держав, членом якого Київ не є, однак має статус учасника), а також намагається формувати заснований при екс-президенті Леоніді Кучмі ЄЕП - політико-економічний союз із загальною митною зоною, єдиною валютою і наднаціональним органом, що приймає рішення за своїх членів, і де Росія, відповідно з договором, одержує більшість голосів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.