Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Луцьку міліція тисне на журналістів

Пістолетне право Регіон: Волинська область 10837 переглядів

Опубліковано - 13.10.2012 18:36 | Всі новини | Версія для друку

У Луцьку міліція тисне на журналістів
У Луцьку міліція тисне на журналістів
Шеф-редактора телеканалу «Аверс» Наталку Московку та головного редактора газети «Аверс-прес» Андрія Лева викликали до УМВС у Волинській області для допиту у статусі свідків у кримінальній справі.

Як заявила керівник СЗГ УМВС у Волинській області Оксана Блищик, журналістів запросили до слідчого управління УМВС України у Волинській області і допитали як свідків у кримінальній справі, порушеній за фактом хуліганських дій в офісі кандидата в народні депутати, представника Європейської партії України Олени Голєвої.

Власне, лише Московку допитували понад півтори години. Вона дивується, з яких міркувань її викликали до міліції. Під час цих подій вона перебувала на робочому місці, а знімальна група телеканалу туди також не виїздила.

«Маємо факт такий, що порушена кримінальна справа. Я не можу розголошувати подробиці допиту, але можу з упевненістю сказати,що ми маємо факт тиску на журналістів, факт втручання у роботу ЗМІ», – заявила Московка.

Вона стверджує, що це пов’язано із парламентськими виборами.

«Що за кандидат – ідеться саме про Олену Голєву. Саме подружжя Голєвих намагається сьогодні використати правоохоронні структури для того, аби натиснути на журналістську братію. Тому що їм в атмосфері того, що відбувається, не подобається, аби журналісти про них відгукувались якось не зовсім схвально», – каже шеф-редактор телеканалу «Аверс».

Вона додала: «Коли я туди заходила, тобто у перерві між допитом Лева і мене, туди приходила пані Голєва. Тобто пані Голєва сьогодні особисто контролює хід цього розслідування і їй, вочевидь, дали такі права, оскільки вона є кандидатом у народні депутати. І, користуючись цим, подружжя Голєвих просто використовує міліцію для того, щоб звести особисті рахунки зі ЗМІ, які їм не подобаються», – переконує Московка.

У свою чергу, Голєва у телефонній розмові здивувалася таким звинуваченням на її адресу.

«Я жодним чином не впливаю на роботу правоохоронців», – зазначила вона. Водночас коментувати розслідування цієї кримінальної справи Голєва не має права, оскільки дала підписку про нерозголошення.

Пізніше МВС поширило повідомлення, в якому заперечують будь-який тиск на представників ЗМІ.

Як повідомлялося раніше, за даними Інституту масової інформації, за другу половину вересня 62% випадків порушень прав журналістів були пов’язані з виборами.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.