Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Київ не бачив такого снігу 130 років

Стихія Регіон: м.Київ 7922 перегляди

Опубліковано - 13.12.2012 12:10 | Всі новини | Версія для друку

Київ не бачив такого снігу 130 років
Київ не бачив такого снігу 130 років
Таких сильних снігопадів, як 11-12 грудня, в Києві не було за 130 років метеоспостережень — з 1881 року.

У ці дні у Києві спостерігалося сильне налипання мокрого снігу, діаметром 85 мм. До цього максимальне значення було зафіксовано в 1979 році — 60 мм, повідомила прес-служба КМДА з посиланням на Гідрометцентр.

За інформацією синоптиків, висота снігу за станом на 8 ранку 12 грудня склала 45 см.

Сумарна кількість опадів за 11 і ніч 12 грудня склала 42 мм, а в цілому з початку грудня випало 103 мм. До цього максимальна добова кількість опадів була у грудні 1930 року — 41 мм, а місячна — 116 мм у грудні 1937.

За останнє десятиліття найбільша кількість опадів за добу — 27 мм — випала наприкінці грудня 2009 року, сніговий покрив тоді становив 31 см.

За прогнозами синоптиків, у найближчі дні буде спостерігатися зниження температури. Так, вже 14-15 грудня стовпчики термометрів опустяться до 5-7 морозу вдень і 10-12 вночі. Істотних опадів не передбачається. 16-17 грудня холодна погода збережеться, на дорогах очікується ожеледиця і часом невеликий сніг.

Як повідомлялося раніше, 11 грудня у Києві була оголошена надзвичайна ситуація природного характеру.

До боротьби з наслідками негоди були залучені всі комунальні служби, а також мобілізовані підрозділи МНС України, Міноборони, МВС, будівельні організації, промислові підприємства та інші.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.