Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Неандертальці припинили існування на 15 тисяч років раніше, ніж вважалося

За межею віків 21913 переглядів

Опубліковано - 5.02.2013 08:17 | Всі новини | Версія для друку

Можливість контактів неандертальців з предками сучасних європейців виключена, вважають вчені
Можливість контактів неандертальців з предками сучасних європейців виключена, вважають вчені
Дослідження іспанських антропологів привели їх до висновку, що неандертальці зникли з Європи приблизно 45 тисяч років тому, а не 30, як вважалося раніше.

Це виключає можливість контактів неандертальців з предками сучасних європейців, пишуть автори дослідження у журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.

"Отримані нами дані дозволяють говорити про перспективу ревізії посібників з історії еволюції людини. І хоча подібні пропозиції поки що викликають неприйняття у деяких вчених, ідея про відсутність контактів між кроманьйонцями і неандертальцями продовжує обростати аргументами", - заявив Хесус Хорда з Національного університету дистанційної освіти в Мадриді.

До такого висновку Хорда і його колеги прийшли після повторного датування щелеп і деяких інших останків неандертальців, знайдених у південній Іспанії.

Щоб встановити вік неандертальців, вчені відібрали лише ті кістки, які не були пошкоджені хижаками або стихією. Більшість щелеп та інших фрагментів скелетів неандертальців були більш давніми, ніж це вважалося раніше.

Зокрема, повідомляється, що їхній середній вік становив 45 тисяч років, що на 15 тисяч років більше очікуваного значення.

Оскільки печери, в яких вчені проводили дослідження, вважалися останнім місцем стоянки неандертальців у Європі, цей результат виключає можливість контактів між ними і предками сучасних людей, вважають антропологи.

Раніше повідомлялося, що археологи знайшли вагомі докази того, що неандертальці перейняли у кроманьйонців традиції виготовлення знарядь праці і мистецтво татуювання.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За межею віків»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.