Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Компанія, яка створила реалістичні спецефекти для фільму «Життя Пі», що отримав чотири «Оскара», збанкрутувала

Мистецький погляд 29824 перегляди

Опубліковано - 27.02.2013 04:20 | Всі новини | Версія для друку

Режисер Енг Лі на врученні кінопремії «Оскар-2013»
Режисер Енг Лі на врученні кінопремії «Оскар-2013»
Церемонія нагородження цьогорічної премії «Оскар» відбулася на тлі неприємної ситуації - компанія, яка заробила одного з чотирьох «Оскарів» для фільму «Життя Пі» (за «Найкращі візуальні ефекти»), - збанкрутувала.

Провідний фахівець компанії Rhythm & Hues Філліп Брос звернувся з відкритим листом до лауреата «Оскара 2013» режисера Енгу Лі.

Коментуючи ситуацію, пов’язану з банкрутством компанії Rhythm & Hues, що створила неймовірні спецефекти для "Життя Пі", Ви заявили: "Я б хотів, щоб послуги були дешевші, а бізнес не таким жорстоким. Подібним компаніям дуже непросто заробляти гроші. Дослідження та розвиток технологій дороге задоволення. У них бувають хороші і погані часи, але деякі не виживають".

Незважаючи на те, що науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи дійсно дорогі (хто не в курсі - до 60% бюджету), і для створення фільмів потрібні сучасні технології і великі обчислювальні можливості, справа не комп’ютерних мікросхемах і жорстких дисках, які так дорого коштують Вам. Справа в художників, які допомагають Вам створювати Ваші фільми.

Тому коли Ви говорите: "Я хотів, щоб послуги були дешевші", - я, як художник, приймаю це на особистий рахунок. Потрібні були сотні годин для того, щоб досвідчені художники, координатори та продюсери створили навколишнє середовище і персонажів для фільму "Життя Пі".

До речі, честь створення саме цих чудових заходів і перспектив Ваш оператор Клаудіо Міранда приписав собі, ні словом не подякувавши художників. Анімаційні персонажі допомогли Вам завоювати статуетку "Кращого режисера". Дуже мило, що Ви згадали команду, яка працювала в басейні. Але, може бути, варто було згадати і про тих хлопців, які перетворили цей басейн в океан і посадили тигра в човен?

Після образливого і зневажливого представлення номінації "Кращі спецефекти", R + H завоювала нагороду за свій внесок у Ваш прекрасний фільм. Коли про банкрутство мало пролунати зі сцени, нашого представника перервали музичною темою з фільму "Щелепи". Якщо це мало виглядати жартом, то нам, художникам, було не до сміху.

Пан Лі, я щиро вірю в те, що Ви уважна і чудова людина. І талановитий режисер. Але вірю, що Ви і Вам подібні, пов’язані діловими відносинами з нашим бізнесом, абсолютно байдужі до болю і занепокоєнь, які заподіюєте художникам. Роботодавці борються за отримання незаконних субсидій на зйомки фільмів за розпорядженням кіностудій. Масштаби цих субсидій ростуть, мають великий вплив на ринок і перешкоджають росту заробітних плат у цей складний період. Візуальні ефекти для Вашого фільму вже набагато дешевше, ніж повинні були бути. Сумно спостерігати за тим, в якому блаженному невіданні Ви перебуваєте.

У будь-якому випадку, Rhythm & Hues фантастичне місце для роботи; по-справжньому сильна група людей, яка ставиться до своїх службовцям по совісті і з повагою. Як і Zoic Studios, прекрасна компанія, співпрацею з якою я пишаюся. Але я починаю задаватися питанням, чи зможуть наведені мною компанії в змозі вижити у ворожому оточенні. Уціліти, якщо жахливі історії про неоплачених понаднормових і незаконних методах прийому на роботу стануть нормою, через те що Ви і Ваші колеги "хотіли б, щоб послуги були дешевші".

Одному мені з цим не впоратися. Будь ласка, приєднуйтесь до мене.

Warmest regards and congratulations,
Phillip Broste
Lead Compositor
«Життя Пі» (англ. Life of Pi) — пригодницька драма режисера Енга Лі у форматі 3D. Стрічка знята за однойменним романом Янна Мартеля, опублікованого в 2001 році. Прем’єра відбулася на Нью-йоркському кінофестивалі 28 вересня 2012. У широкий прокат в США фільм вийшов 21 листопада 2012, в Україні — 1 січня 2013.

11 номінацій на премію «Оскар»: найкращий фільм (Енг Лі, Джил Неттер, Девид Уомарк), режисура (Енг Лі), адаптований сценарій (Девід Мегі), операторська робота (Клаудіо Міранда), монтаж (Тім Скуайрс), музика (Майкл Данна), пісня (Майкл Данна, Бомбей Джайши, «Pi’s Lullaby»), робота художника (Девід Гропман, Анна Піннок), візуальні ефекти, запис звуку, звуковий монтаж. Виборов чотири:

“Найкраща режисерська робота”
“Найкраща операторська робота”
“Найкраща музика до фільму”
“Найкращі візуальні ефекти”

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Мистецький погляд»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.