Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Дніпропетровську відбулася акція протесту проти фальсифікації місцевих виборів

За право людини Регіон: Дніпропетровська область 7388 переглядів

Опубліковано - 5.03.2013 18:46 | Всі новини | Версія для друку

У Дніпропетровську відбулася акція протесту проти фальсифікації місцевих виборів
У Дніпропетровську відбулася акція протесту проти фальсифікації місцевих виборів
Біля будівлі Дніпропетровської облради, де розташована обласна виборча комісія, відбулась акція протесту проти фальсифікації проміжних виборів до облради.

У ній взяли участь близько півсотні людей – активісти ВО «Свобода» і громадських організацій.

У руках вони тримали плакати з написами «Дніпро – перевибори!», «Чесно рахуйте, свою совість врятуйте!», «Досить фальсифікувати!».

Протестувальники не змогли підійти близько до будівлі обласної ради, адже там несподівано розпочались роботи з благоустрою. Підхід до будівлі охороняв кордон з міліції.

За заявами учасників мітингу, спостерігачі від опозиції зафіксували численні порушення на виборчих дільницях, які спотворили результати голосування. Так, на закритих дільницях явка становила майже 100%, понад 90% бюлетенів були віддані за кандидата від влади.

Як зазначив радник голови партії ВО «Свобода» Андрій Денисенко, який балотувався на виборах по округу №2 від опозиційних сил, його спостерігачі задокументували факти масового вкидання бюлетенів та застосування «каруселей», документи вже передали до прокуратури.

«Основна технологія фальсифікації цих виборів полягала в тому, щоб зменшити явку виборців, і їм вдалось це зробити. Але ми доносили до людей цей факт – будуть вибори, прийдіть і проголосуйте. Що ми бачили на виборчих дільницях? Вкиди – по одному, по два, по три бюлетеня і навіть цілими пачками. Це зафіксовано, за фотографовано, задокументовано, відповідні скарги і звернення спрямовані до обласної виборчої комісії, органів прокуратури, готуються позови до судів. Але ми розуміємо, що навряд чи зможемо домогтись справедливості», – сказав Денисенко.

Учасники акції протесту заявили про «мобілізацію сил» на наступні довибори до Дніпропетровської міської ради, які, за їхніми даними, мають скоро відбутись.

3 березня на Дніпропетровщині обирали шістьох депутатів обласної й одного депутата міської ради – замість тих, які втратили мандати, ставши народними депутатами України.

За офіційними даними, на всіх округах, окрім одного, де переможцем визнаний комуніст, перемогли висуванці Партії регіонів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.