Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Стару фортецю перетворили на нічний «цирк-шапіто»

Скандал Регіон: Хмельницька область 15553 перегляди

Опубліковано - 21.04.2013 23:37 | Всі новини | Версія для друку

Стару фортецю новою підсвіткою перетворили на «дешевий Діснейленд». Фото - kphistory.com.ua
Стару фортецю новою підсвіткою перетворили на «дешевий Діснейленд». Фото - kphistory.com.ua
Благі наміри кам’янецьких чиновників прикрасити символ міста - Стару фортецю новою підсвіткою, перетворили історичну пам’ятку на «дешевий Діснейленд».

«І у нас тепер з’явився свій цирк-шапіто… Він працює!»
- під такою назвою вийшла публікація на інтернет-сайті «Кам’янець-Подільський історичний».

Ми вже повідомляли наших читачів про грандіозні плани кам’янецької влади оздобити Стару фортецю сучасною підсвіткою. Заступник міського голови Сергій Бабій тоді попросив кам’янчан одразу не критикувати запропонований варіант, а дочекатися результату. Обіцяв, що він повинен сподобатися і гостям і мешканцям міста. Проте наспіх проведений конкурс проектів отримав і відповідний результат.

Головний редактор сайту «Кам’янець-Подільський історичний» Ольга Комарова:

«Знаєте, дорогі кам’янчани, у мене таке враження, що сьогодні буквально кілька годин тому були зґвалтовані мої очі. Вперше за останній час, один із натхненних вечорів прогулянки по Старому місту закінчився для мене настільки жахливим видовищем. Споглядали ми з адміном Дмитром на Стару фортецю – і просто жахалися від того несмаку, який був вкладений у нову підсвітку цієї величної споруди. Від кам’янчан, які проходили поряд, лунали різноманітні саркастичні епітети щодо новопідсвіченої фортеці: “О, якийсь дешевий Діснейленд…”, “Овва, яка нацюцюрблена!”, частіше всього доводилось чути досить влучну назву “Цирк-шапіто” – і це жахлива правда!!! Просто зіпсували споруду.

Що занадто, то не здраво… “благі пориви” чиновників якось прикрасити місто більше викликають глузування і спротив. Краще б глухі вулиці підсвітили – стільки грошей на вітер. Страшно подумати, якщо подібна підсвітка з’явиться згодом на Ратуші, Домініканах, Катедрі, Троїцькій церкві.

З нас тоді буде сміятися не лише уся Європа, а, напевно, й увесь світ – закріпиться назва “епілептичний Кам’янець”!»

«Споруда дійсно втратила свою велич, раніше усі приходили помилуватися нічною фортецею, тепер всі будуть її оминати. Мені і моїм друзям, естетам, вона стала огидною. Я буду її оминати ввечері десятими дорогами. Навіть на фото – суцільна червона пляма. З жахіттям очікуємо на сквер Магдебурзького права», - продовжила Ольга Комарова в коментарі під матеріалом.

Від «Аратти»: Цікаво, якою буде наступна забаганка кам’янецьких чиновників: одягнути воскову фігуру Устима Кармалюка в костюм Міккі-Мауса? Для більшої «туристичної привабливості»...
Фото - kphistory.com.ua
Фото - kphistory.com.ua

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.