Аратта - На головну

16 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Балога у Москві. Традиційні заяви перед візитом першої особи

Подія дня 7251 перегляд

Опубліковано - 1.02.2007 00:15 | Всі новини | Версія для друку

Балога у Москві. Традиційні заяви перед візитом першої особи
Балога у Москві. Традиційні заяви перед візитом першої особи
Є політична воля якнайшвидше вирішити всі українсько-російські проблеми, які накопичилися за останні роки – вважає Віктор Балога.

Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога сьогодні в Москві провів зустрічі з керівником Адміністрації Президента РФ Сергієм Собяніним, секретарем Ради безпеки РФ Ігорем Івановим та статс-секретарем – заступником міністра закордонних справ Росії Григорієм Карасіним, повідомляє прес-служба Президента України.

Як відзначає Віктор Балога, зустрічі пройшли у теплій атмосфері. Сторони переговорів констатували, що варто якнайшвидше вирішити всі проблеми, що накопичилися у двосторонніх українсько-російських відносинах, і зберегти традиції слов’янських зв’язків, які наші народи напрацьовували століттями.

Під час зустрічей російська й українська сторони обговорили питання, пов’язані з візитом Глави Української держави до Російської Федерації, який заплановано на кінець лютого – початок березня цього року.

У ході переговорів було погоджено, що до 1 березня ц.р. має бути завершена робота над Планом дій Україна – Росія на 2007-2008 роки з тим, щоб передати документи на підпис Президентам України та Росії. Також найближчим часом буде активізовано співпрацю у підготовці Декларації про зміст українсько-російського партнерства. Планується, що цей документ буде підписано у травні-червні цього року в ході другого засідання Міждержавної комісії Ющенко – Путін.

Віктор Балога та його візаві обмінялися думками щодо започаткування переговорного процесу про підготовку Меморандуму з енергетичної співпраці між Україною та Росією на найвищому рівні.

На зустрічах було обговорено низку інших питань українсько-російських відносин. Зокрема, йшлося про пошук шляхів порозуміння в питаннях захисту прав громадян України у зв’язку з набуттям чинності в Російській Федерації нового імміграційного законодавства.

Сторони погодилися в необхідності більш активного залучення Міждержавної комісії Ющенко – Путін до вирішення питань, пов’язаних з гідронавігаційними об’єктами в Криму та розмежуванням Азовсько-Керченської акваторії.

Сторони також висловилися за необхідність припинення спекуляцій щодо мовного питання як в Україні, так і в Росії.

Окрім цього, під час зустрічей порушувалося питання про необхідність розвитку двостороннього співробітництва в гуманітарній сфері. Зокрема, йшлося про спільні заходи зі святкування ювілею Миколи Гоголя.

Замість післямови. Читаючи чергове офіційне повідомлення про україно-російські контакти на найвищому рівні, так й хочеться пустити сльозу радощів. Або ж сказати класичну російські фразу: свєжо прєданіє, да вєрітся с трудом. Бо цих “братань” за останні більш-ніж п'ятнадцять років, було безліч.

Тільки завжди Україна чимось поступалася. Чи то ядерною зброєю й новішою військовою технікою, чи то нафтопереробними й іншими стратегічними підприємствами, чи то військовим флотом та військово-морською базою, разом із інфрастуктурою, із об'єктами навігаційного забезпечення судноплавства в якості “подарунку”, не зафіксованому в жодному документі...

Проте, після обопільних клятв у вічній дружбі “братів-слов'ян”, починалася навала комівояжерів із Москви із зовсім не дружнім ідеологічним товаром. Та й “братні” спецслужби Росії, що, завдяки договору про ненапад, легально презентовані в Україні, на очах української влади й контррозвідників безкарно ведуть підривну діяльність на півдні та сході держави. Є підстави підозрювати, що, навіть “під дахом” церкви.

Цікаво, що ж здасть “братові” нове українське керівництво цього разу? ГТС і нафтопроводи? Комунікації зв'язку? А може оптом - “залізною рукою” у ЄЕП? Побачимо. Менш, ніж через два місяці життя в незалежній Україні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.