Аратта - На головну

16 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українські бізнесмени масово тікають за кордон через корупцію та бюрократію

Національне питання 7058 переглядів

Опубліковано - 21.06.2013 14:41 | Всі новини | Версія для друку

Українські бізнесмени масово тікають за кордон через корупцію та бюрократію
Українські бізнесмени масово тікають за кордон через корупцію та бюрократію
Талановиті та заповзятливі українці в останні роки почали залишати країну і втілювати свої ідеї за кордоном.

І хоча офіційної статистики трудової міграції немає, про це говорять суми грошових переказів (у першому кварталі 2013 року - 1 млрд доларів).

Говорити про масову хвилю еміграції ще рано, проте, очевидно, що кількість бажаючих виїхати з України, зростає. Більшість серед них молодь, середній клас і підприємці, пише "Фокус".

Згідно з опитуваннями Центру Разумкова, 70% українців хочуть виїхати за кордон.

За словами завідувача сектором етносоціальних досліджень Інституту народознавства НАН України Ігоря Маркова, за кордоном працюють 3-5 млн українців і мінімум 10% з них створили свій бізнес. При цьому серед молоді частка підприємців буде набагато вищою.

"Молоді українці не бачать можливості для реалізації власного творчого і підприємницького потенціалу на батьківщині, закономірно, що вони прагнуть туди, де для них відкриваються цікаві перспективи", - зазначає Марков.

Через те, що в Україні не створені нормальні умови ведення бізнесу, країна перетворюється в еміграційний коридор зі сходу на захід, говорить він. Правда, це не єдина причина відтоку талантів. Українці тікають від побутового хамства та соціальної агресії. Адже згідно з опитуваннями, в яких взяли участь українці, які відкрили свій бізнес за кордоном, майже всі вони спершу намагалися зробити це на батьківщині, однак натикалися на численні бюрократичні бар’єри.

У цілому, в топ-5 причин виїхати за кордон, крім неможливості самореалізації, бюрократії, корупції та побутової агресії, ще правова незахищеність і невіра у перспективи країни. Варто також зазначити, що не тільки українці залишають батьківщину, але й іноземний бізнес згортає свою діяльність.

"Знаю сотню активних людей, які припинили свою підприємницьку діяльність в Україні за останні два роки. У мене і моїх партнерів було кілька українських проектів, але нас просто вижили. Тепер, навіть реалізуючи якісь бізнес-ідеї, пов’язані з Україною, всі фінансові питання ми намагаємося вирішувати на Заході. Тут можна працювати, не вступаючи ні в які корупційні сім’ї", - розповідає розробник онлайн-сервісу "Клуб оренди" Костянтин Попов.

Свій перший ріелторський сайті він створював в Україні, однак пізніше перебрався до Польщі. А ось за словами Андрія Худо, співвласника Холдингу емоцій !Fest, "в Україні ніколи не знаєш, чим закінчиться чергова перевірка". Тому бізнесмен у минулому році відкрив майстерню шоколаду в Польщі.

Як повідомлялося раніше, що українці відкривають в Іспанії власний бізнес за 3 тис. грн.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.