Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Один з найвірніших способів впоратися зі стресом - звичайна прогулянка

Охорона здоров`я 10810 переглядів

Опубліковано - 9.07.2013 04:02 | Всі новини | Версія для друку

Один з найвірніших способів впоратися зі стресом - звичайна прогулянка
Один з найвірніших способів впоратися зі стресом - звичайна прогулянка
Швидка ходьба або біг підтюпцем заспокоює клітини мозку. Фізичні вправи вже давно вважаються ефективною протидією занепокоєння і депресії, але механізм впливу на мозок при цьому залишався загадкою.

Один з найкращих способів зняття стресу за день, - це просто швидко походити. Це довело спостереження за групою гризунів. Гуляти потрібно в темпі або ж допускається неспішна пробіжка. Така активність тримає нейрони під контролем, даючи відчуття розслаблення, пише The Daily Mail.

Дослідники взяли дві групи тварин, одна з яких бігала, та іншу, яка вела осілий спосіб життя, а потім перевірили кількість клітин головного мозку, які сформувалися після впливу подразників.

Виявилося, пробіжки призводять до появи нових нейронів, що гальмують мозкову активність і заспокоюють клітини, що знаходяться в занадто збудженому стані. Гризунів спеціально помістили в холодну воду, щоб ініціювати стрес. У відповідь на це в мозку тварин, що не бігали на доріжці, активні нейрони проявилися в гіпокампі (пов’язаний з емоційною реакцією).

А ось в мозку "бігунів" відразу ж увімкнулися нейрони, що пригнічують активність. Таким чином тривожність минала і організм краще упорався зі стресом.

Аналогічний механізм працює і в мозку людини, говорить професор Елізабет Гоулд з Прінстонського університету. Фізична активність реорганізує мозок, і тривожність не заважає його нормальній роботі. Це показує, наскільки пластичний організм людини.

Можливо, з еволюційної точки зору, тривожна реакція вигідна для особин, які програють навколишнім фізично. Тварина поводиться обережніше, що дозволяє їй вижити.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.