Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені переглянули причини утворення сім’ї як соціального чинника

Він і Вона 17394 перегляди

Опубліковано - 30.07.2013 12:35 | Всі новини | Версія для друку

Вчені переглянули причини утворення сім’ї як соціального чинника
Вчені переглянули причини утворення сім’ї як соціального чинника
Стародавні люди утворювали сім’ї, щоб захистити потомство від агресії з боку інших чоловіків, які таким чином хотіли «звільнити» жінку від необхідності опікати дітей, зачатих конкурентами.

Вчені з Університетського коледжу Лондона переглянули причини переходу людства до моногамії, повідомляє Кореспондент.net.

Група дослідників на чолі з Крістофером Опі вивчали устрій сімей та зграй у 230 видів приматів, що існують сьогодні. Зокрема їх цікавив характер взаємин між особинами чоловічої і жіночої статі, кількість дитинчат, їх смертність, а також інші параметри, пов’язані з демографією.

Побудова своєрідного "генеалогічного дерева" для всіх приматів дозволила антропологам виділити найпримітивніші форми влаштування сім’ї і зрозуміти, чому вони поступилися місцем традиційній сім’ї.

Як з’ясувалося, більшою мірою моногамія була обумовлена ​​трьома факторами: турботою про потомство, характером міграцій самок та інфантицидом.

Розрахунки показали, що найбільш імовірною причиною розвитку моногамії була необхідність захисту потомства від "уваги" інших самців, а не турбота про потомство, як вважали деякі антропологи.

За словами біологів, аналогічні механізми могли бути задіяні і при переході птахів і деяких копитних тварин до життя в парах.

Раніше вчені встановили, що сучасний інститут шлюбу - результат природної еволюції. Інститут шлюбу виник ще до появи на історичній арені монотеїзму, тому не може бути пов’язаний з сучасними релігіями, наголосили дослідники.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.