Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чоловік з’явився на Землі раніше за жінку?

У світі науки 9554 перегляди

Опубліковано - 3.08.2013 13:42 | Всі новини | Версія для друку

Чоловік з’явився на Землі раніше за жінку?
Чоловік з’явився на Землі раніше за жінку?
Вчені дослідили, що біологічні Адам і Єва, які були носіями генома сучасних чоловіка і жінки, жили в Африці приблизно в один і той же час, однак ніколи не бачилися.

Як повідомляє ТСН з посланням на The Daily Mail, раніше вважалося, що предок "Y-хромосомний Адам" жив значно раніше ніж предок "мітохондріальна Єва".

Однак останні дослідження ДНК показали, що пращур чоловіків жив 120-156 тисяч років тому. В той час як предок жінок ходив по Землі 99-140 тисяч років тому. "Це означає, що древній предок чоловіка і жінки може й жили в один і той же час в Африці. Однак вони ніколи не бачилися", - каже професор Карлос Бастаманке із Стенфордського університету.

Вчені дослідили і порівняли Y-хромосоми чоловіків із 9 областей Землі, які майже не контактують між собою. Зокрема були взяти зразки з Намбії, ДР Конго, Габону, Алжира, Пакистану, Камбоджі, Сибіру і Мексики. Завдяки сучасним технологіям їм вдалося виявити 11 тисяч мутацій в чоловічій Y-хромосомі і точно визначити геном древнього предка.

Вчені зазначають, що не зважаючи на те, що вони називають предка чоловіків і жінок Адамом і Євою, це не означає, що вони були єдиними людьми на планеті.

Однак саме їхні нащадки стали пращурами сучасних людей. Перший контакт між нащадками Адама і Єви приблизно 48 тисяч років тому. Їхній генетичний матеріал об’єднався, і цим самим вони поклали початок генетиці сучасних людей.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.