Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Бізнесменами стають «погані хлопці» з гарними оцінками

У світі науки 8491 перегляд

Опубліковано - 15.08.2013 01:47 | Всі новини | Версія для друку

Бізнесменами стають «погані хлопці» з гарними оцінками
Бізнесменами стають «погані хлопці» з гарними оцінками
Підлітки, що схильні до дрібних правопорушень, але при цьому показують високі результати в інтелектуальних тестах, в майбутньому, можливо, стануть мільйонерами.

Психологи традиційно розглядають ризик як ненормальну поведінку, пов’язану з розладами психіки, - такими як зловживання наркотиками і маніакально-депресивний психоз. Однак те ж саме можна розглядати як адаптований тип імпульсивної ризикованої поведінки, яка дозволяє людям краще використовувати свої можливості в умовах стресу.

Про це, як пише британська газета The Daily Mail, свідчать дані нової доповіді Національного бюро економічних досліджень США, які, втім, лише підтверджують давно сформовану думку про те, що з "поганих хлопців" виходять хороші підприємці, передає http://www.newsru.ua/world/14aug2013/grades.html target=_blank>NEWSru.ua.

Дослідження, яке було проведене Россом Левіном з Каліфорнійського університету в Берклі і Йоною Рубінштейном з Лондонської школи економіки, показало, що люди, які керують власним бізнесом, помітно відрізняються рисами особистості від тих, хто працює за наймом.

На підставі обстеження 12686 чоловік, що народилися між 1957 і 1964 роками, науковці з’ясували, що самостійні підприємці, в середньому заробляють на 48% більше, ніж менеджери на зарплаті в тій же галузі, в цілому отримали кращу освіту і з більшою ймовірністю походять з повних заможних сімей, ніж наймані працівники.

Поряд з цим вони виявили, що люди, які в подальшому житті мають власний бізнес, у дитинстві, як правило, отримували більш високі оцінки, показували більш високі результати в тестах розумових здібностей і демонстрували підвищену самооцінку.

Вони ж зазвичай проявляли лідерські якості в підлітковому віці, а потім частіше виявляли схильність до "більш агресивного, незаконного і ризикованого виду діяльності".

Близько 84% успішних самостійних підприємців виявилися білими (порівняно з 71% білих у вибірці в цілому) і тільки 28% виявилися жінками.

Дослідники спиралися на результати дослідження, проведеного в Кембріджському університеті минулого року, яке виявило, що підприємці частіше приймають ризиковані рішення, ніж наймані менеджери. Підприємці демонструють більшу гнучкість мислення і виявляються більш імпульсивними - це британські вчені пояснили особливостями біохімічних процесів в людському мозку.

Вони частіше ризикують своїми фінансовими засобами, репутацією і навіть сім’єю і почуттям власної гідності в надії на отримання більшого прибутку. При цьому важка робота з ненормованим графіком, постійний стрес і висока ймовірність одночасно втратити все нажите для багатьох людей не може переважити радості від роботи на себе. Задоволення від роботи на себе не може зрівнятися з психологічної віддачею людини, що працює за зарплату.

Раніше популярний американський бізнес-тренер Стів Сіболд, що спеціалізується на коучингу для фахівців з продажу, випустив книгу, що була присвячена психологічним відмінностям у поведінці людей різних рівнів достатку. Точніше, багаторічний досвід спостереження за суспільством дозволив тренеру з’ясувати, чим відрізняється мислення багатої людини від способу думання індивіда, котрий живе "від зарплати до зарплати".

"Середньостатистична людина прозомбована тезою про те, що багаті люди - це або щасливчики, або нечисті на руку персонажі (ось чому в нижчих верствах населення збагачення вважається чимось ганебним). Забезпечені ж знають, що багатство - хоч і не гарантує щастя - робить життя куди легшим і приємнішим", - йдеться в книзі Сіболда "Як мислять багатії".

А науковці зі США та Канади зуміли довести, що заможні люди набагато частіше роблять неетичні вчинки, порівняно з бідними.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.