Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Розмай – Зелен-гай: ГіпоТези про Первину»: запрошення на презентацію книжки

Анонси Регіон: м.Київ 26883 перегляди

Опубліковано - 23.08.2013 02:41 | Всі новини | Версія для друку

Любов Саннікова
Любов Саннікова
24 серпня (субота) 2013 о 12:00 у Києві в Укрпрофоздоровниці (Київ, вул. Шота Руставелі 39/41, 16 поверх, конференц-зал) відбудеться презентація другої частини книги Любові Саннікової «Розмай – Зелен-гай: ГіпоТези про Первину».

Про книгу

Ця книга репрезентує нові розвідки про пошук Первини, з якої ми походимо. У тій первині священні трави й дерева, вода й земля постали перед Сонцем і щедро ділились з людиною його силою. Людина ж чула природу, її живі ритми і жила у злагоді з нею. Жити ладно з Богом і народжувати здорових діток, пам’ятати про душі праведні й вічність життя.

Книга складається з п’яти зшитків.

Зшиток I

Автор пропонує власні філософські тези й роздуми над звичними явищами – розмай, рушник, весна й весілля. І у цих роздумах вони перетворюються у явища, достойні величі. Так і народились ГіпоТези про Первину...

Зшиток II

У книзі представлені власні філософські тези й роздуми над звичними явищами – сороки, жіночий очіпок й богиню ладу. Звідки й пішли ГіпоТези про Первину...

Зшиток III

У книзі представлені пояснення виникнення символів на писанках та «дерева життя» на українських рушниках, хустках.

Зшиток IV

Автор пропонує власні філософські тези й роздуми над звичними явищами – сорочка-кошуля, культура льону й конопель, шляхетність роду та його походження від кедри-мами...

Зшиток V

Автор пропонує власні філософські тези й роздуми над звичним явищем – що таке роси й походження русів…

Про автора

Саннікова Любов Павлівна – культуролог. Автор книги «Свята Мова Творця у Звичаї Народу: еніофеноменологія староукраїнської культури» (2005). Автор і засновник Фістівської школи народної майстерності (1992). Досліджує українську народну культуру понад 30 років.

«Еніофеноменологія - наука, що розкриває принципи кодування, перетворення та передачі необхідних програм для підтримки протяжності людського життя. Наші предки передавали у спадок наступним поколінням доволі значні обсяги взірцевої інформації, яка підлягала беззаперечному збереженню: «Так робили наші матінки…»
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Анонси»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.