Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Прокуратура визначилася, хто відповідатиме за втечу Мельника

Кримінал Регіон: Київська область 9128 переглядів

Опубліковано - 27.08.2013 10:07 | Всі новини | Версія для друку

Прокуратура визначилася, хто відповідатиме за втечу Мельника
Прокуратура визначилася, хто відповідатиме за втечу Мельника
Прокуратура Київської області підозрює чергову зміну Ірпінського міськвідділу міліції у службовій недбалості, через яку втік екс-ректор Податкової академії Петро Мельник.

Про це пише Коммерсантъ-Украина.

Зараз слідчі прокуратури готують звинувачення до чергових працівників міліції, які нібито не відреагували на сигнал тривоги, коли ректор зняв браслет для домашнього арешту. Проти них можуть відкрити кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, тюремний термін від двох до п’яти років).

"Встановлено, що сигнал на стаціонарний пульт моніторингу, розміщений у Києво-Святошинському райвідділі міліції, надійшов ще 8 серпня, проте співробітники міліції виїхали тільки 9 серпня. Встановлено осіб, які своєчасно не відреагували на сигнал", - офіційно заявили в прокуратурі.

Водночас в міліції майже впевнені, що Мельник вже давно за кордоном, в чому вони "впевнені на 90%", одна з можливих країн перебування - Австрія. У МВС звинувачують у затримці з пошуків арештанта новий КПК.

Чинний Кримінальний процесуальний кодекс створює такі умови, за яких ми постійно відстаємо на крок від тих, кого ми змушені шукати. Багато часу, як у випадку з Петром Мельником, витрачається на отримання в суді і прокуратурі різних дозволів і узгоджень. Наприклад, Мельник втік в ніч на 9 серпня, а тільки 12 серпня суд дозволив затримати його для зміни запобіжного заходу", - зазначив співрозмовник з МВС.

Брат Петра Мельника Олександр раніше стверджував, що колишній ректор Податкової академії може вже перебувати у Франції, в гостях у найкращого друга, колишнього генпрокурора Святослава Піскуна.

Як повідомлялося раніше, 16 серпня, екс-ректор Податкового академії Петро Мельник вийшов на зв’язок зі своїм адвокатом.

Нагадаємо, за інформацією низки ЗМІ, Мельник 9 серпня о 3:00 ранку перетнув кордон Білорусі в пункті пропуску Городище за паспортом брата Олександра Мельника, проте о 5 годині ранку на білоруському пропускному пункті Верхній Теребежів вже надав власний паспорт.

Потім ЗМІ з посиланням на помічника начальника Пінського прикордонного загону Республіки Білорусь із роботи зі ЗМІ Михайла Бут-Гусаїма повідомили, що екс-ректора Податкової академії Петра Мельника передали українським правоохоронцям.

Водночас в українській прикордонній службі спростували цю інформацію, заявивши, що на кордоні Мельника не затримували, і ніхто його не передавав назад в Україну.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.