Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Американський вчений висунув гіпотезу про марсіанське походження життя на Землі

У світі науки 9855 переглядів

Опубліковано - 29.08.2013 16:24 | Всі новини | Версія для друку

Американський вчений висунув гіпотезу про марсіанське походження життя на Землі
Американський вчений висунув гіпотезу про марсіанське походження життя на Землі
Американський хімік з Фонду прикладної молекулярної еволюції Стівен Беннер переконує, що життя на Землю прийшло з Марсу.

Як повідомляє ТСН з посиланням на The NBC News, такого висновку вчений дійшов після аналізу зразків порід, взятих марсоходом Curiosity.

"Все вказує на те, що ми всі марсіани. Життя цілком ймовірно зародилося на Марсі і якимсь чином потрапило на нашу планету. Більше того, останні дослідження свідчать про те, що джерело життя може досі існувати на Марсі", - запевняє вчений.

За його словами, мільярди років тому Марс був більше придатний для життя ніж вкрита водою Земля. Згідно з висновками Беннера, в земних умовах органічні молекули не могли розвинути важливі для виникнення життя амінокислоти, а також ДНК і РНК.

"Прадавнім органічним сполукам для цього потрібно було б перетворитися на спеціальну смолу. Дослідження показали, що це можливо при контакті органіки з бором і молібденом. Це дуже рідкісні породи на Землі навіть зараз. А мільярди років тому, коли Земля була вкрита водою, вони просто не могли тут з’явитися", - переконаний Беннер.

Натомість, за його словами, аналіз марсіанських порід показав, що бору і оксиду молібдену на Червоній планеті досить багато.

"Тверді породи Марсу завжди були більш окиснені,, ніж на Землі. Цілком можливо, що життя зародилося і розвивалося саме там. Однак через надто слабке магнітне поле Марс втратив більшу частину своєї атмосфери і води. Тож ми могли втекти з Марсу на Землю, яка досі залишається придатною для життя", - припускає хімік.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.