Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вірменія вирішила вступити у Митний союз

Назад в СРСР 15173 перегляди

Опубліковано - 3.09.2013 20:29 | Всі новини | Версія для друку

Вірменія вирішила вступити у Митний союз
Вірменія вирішила вступити у Митний союз
Вірменія вступить до Митного Союзу.

Про це йдеться в спільній заяві президентів РФ і Вірменії, підписаній за підсумками переговорів між лідерами двох країн.

"Президенти підтвердили націленість РФ і Республіки Вірменія на подальший розвиток процесів економічної інтеграції на Євразійському просторі , - йдеться в документі, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"У цьому контексті Президент Республіки Вірменія Серж Саргсян заявив про рішення Республіки Вірменія вступити до Митного Союзу і вжити у цих цілях необхідні практичні кроки, а в подальшому брати участь у формуванні Євразійського економічного союзу", - повідомляється в документі.

Президент РФ Владімір Путін упевнений, що включення Єревану в євразійський інтеграційний процес прискорить економічне співробітництво.

Про це він заявив за підсумками переговорів з Президентом Вірменії Сержем Саргсяном. "Упевнений, що підключення Єревана до євразійських інтеграційних структур надасть потужний імпульс взаємовигідному економічному співробітництву", - сказав Путін.

Він особливо підкреслив, що російська сторона підтримує рішення Вірменії про вступ до Митного Союзу, участь у формуванні Євразійського економічного союзу." Будемо всіляко сприяти цьому процесу", - пообіцяв Путін.

Президент РФ зазначив, що Росія є провідним торговим партнером Вірменії. Путін нагадав, що в січні -травні поточного року товарообіг збільшився на 13% порівняно з аналогічним періодом 2012 року. За даними Президента, високі показники досягнуті і в інвестиційній сфері, обсяг накопичених російських капіталовкладень перевищив 3 млрд доларів. "Це майже половина всіх іноземних інвестицій в економіку Вірменії", - сказав Путін.

Крім того, Росія і Вірменія домовилися активно сприяти якнайшвидшому врегулюванню конфлікту в Нагірному Карабасі політичними засобами. Президенти РФ Владімір Путін і президент Вірменії Серж Саргсян за підсумками переговорів підписали спільну заяву.

Як йдеться в документі, лідери двох країн "підтвердили прихильність дозволу Нагірно-Карабахського конфлікту виключно мирними засобами у форматі роботи з сопредседатемі Мінської групи ОБСЄ на основі складових єдине ціле принципів незастосування сили або загрози застосування сили, територіальної цілісності держав, рівноправності і права народів на самовизначення".

"З метою забезпечення регіональної стабільності та безпеки констатована обопільна готовність до подальшого зміцнення співробітництва та вдосконалення взаємодії у військово-політичній та військово-технічній сферах", - йдеться в документі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.