Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В цьому році бабиного літа не прогнозують

Погода в Україні 17686 переглядів

Опубліковано - 23.09.2013 14:37 | Всі новини | Версія для друку

В цьому році бабиного літа не прогнозують
В цьому році бабиного літа не прогнозують
Перші нічні заморозки на ґрунті будуть в Києві цього тижня.

Про це заявив заступник директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко.

"На ґрунті в Києві очікуються нічні заморозки. 23 вересня температура 12-14 вище нуля, 24 вересня збережеться дощова погода з температурою 10-12 градусів вище нуля, 25-26 вересня також невеликий дощ. Вітер північний і північно-західний з поривами 15-20 м/с. 27-28 вересня без опадів", - заявив Прокопенко.

Також Прокопенко, повідомив, що в Україні в цьому році бабиного літа не буде. "У найближчому періоді не доводиться говорить про бабиное літо. До початку жовтня про наявність такого явища говорити не доводиться", - заявив він.

За прогнозами, жовтень також буде без змін: "Що стосується можливості бабиного літа в жовтні, то про це говорити ще рано. Погода змінюється дуже швидко. Об’єктивно можна давати прогноз на 5-7 днів".

До кінця вересня очікується посилення дощі та похолодання. "Сьогодні ми опинилися під впливом північного циклону, тому з 23-25 вересня буде спостерігатися його вплив. Це достатньо холодний циклон, який втягує холодне повітря з півночі Європи. Тому по всій території ми очікуємо дощі, температура не більше 15 градусів тепла вдень", - заявив він.

З 26 вересня по всій території України очікуються сильні дощі з поривами вітру 15-20 м на секунду.

За його прогнозами, до кінця місяця будуть спостерігатися дощі і сильні пориви вітру: "Враховуючи рух холодного вітру, у північних областях України ми очікуємо перші заморозки на ґрунті 0-3 градуси. Початок жовтня очікується без істотних температурних змін. Очікуються дощі".

При цьому в Україні немає передумов для суворою і самої холодної зими за останні роки. "Я не можу прогнозувати, що майбутня зима буде найсуворішою за останні роки. Я не дотримуюся такої позиції, що в Україні буде одна із самих холодних зим", - заявив Прокопенко.

За його словами, європейські вчені, роблячи такі прогнози про майбутню зиму в Європі, найчастіше керуються іншими методами прогнозу погоди, ніж в Україні. "Можливо, в деяких регіонах Європи зима буде суворою. Але це не означає, що такий прогноз можна застосувати до України. Я таких передумов не бачу", - сказав Прокопенко.

Як повідомлялося раніше, сьогодні, 23 вересня, на всій території України очікуються дощі, температура від +11 до +18.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Погода в Україні»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.