Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Фізичні вправи на свіжому повітрі підвищують здатність чоловіків до запліднення, а от їзда на велосипеді - навпаки

Охорона здоров`я 19101 перегляд

Опубліковано - 21.10.2013 19:18 | Всі новини | Версія для друку

Їзда на велосипеді може знизити чоловічу фертильність на 34 %
Їзда на велосипеді може знизити чоловічу фертильність на 34 %
Американські вчені також дійшли до висновку, що кава й алкоголь не впливають на здатність чоловіків до запліднення, а от їзда на велосипеді тривалістю понад півтори години здатна знизити чоловічу фертильність на 34%, - на відміну від інших фізичних вправ.

Результати дослідження були представлені на спільному засіданні Міжнародної федерації товариств із проблем фертильності (IFFS) і Американського товариства репродуктивної медицини (ASRM) у Бостоні, повідомляє HealthDay.

Науковці з США досліджували, як певні види фізичних вправ можуть підвищувати або знижувати якість сперми, отже, і впливати на шанси чоловіка зачати дитину.

За словами провідного автора роботи Одрі Гаскінс (Audrey Gaskins) з Гарвардського університету (США), результати обстеження 137 учасників експерименту показали, що у чоловіків, які регулярно займалися фізичними вправами по одній годині щодня, на 48% більше сперматозоїдів у зразках порівняно з тими, хто приділяв їм менше однієї години на тиждень.

Вчені також з’ясували, що певні види фізичних вправ здатні значно покращити якість сперми. Виявилося, що у чоловіків, які займалися фізичною активністю на свіжому повітрі більше півтора годин щотижня, на 42% більше сперматозоїдів у спермограммі, ніж у тих випробовуваних, які не проводили активно час на свіжому повітрі.

Як вважають вчені, це пояснюється тим, що під впливом сонячного світла в організмі підвищується рівень вітаміну D, який впливає на чоловічу плодючість.

Схожі результати показали і важкоатлети, що качають м’язи по два і більше годин на тиждень. За даними дослідників, у важкоатлетів у зразках сперми було на 25% більше статевих клітин, ніж у чоловіків, що не піднімали тягарів. За словами Гаскінс, це пов’язано з тим, що заняття важкою атлетикою помітно підвищують в чоловічому організмі рівень тестостерону.

Крім цього, Гаскінс із колегами виявила, що їзда на велосипеді тривалістю понад півтори години здатна знизити чоловічу фертильність на 34%, що, за словами вчених, може бути пояснено тиском на мошонку і підвищенням температури в даній області при цьому виді спорту.
Алкоголь і кофеїн не впливають на плідність чоловіків.
Алкоголь і кофеїн не впливають на плідність чоловіків.
Окрім того, під час дослідження також було вивчено вплив алкоголю та кави на організм 166 чоловіків, що мали проблеми з фертильністю.

"Ми виявили, що ні кава, ні алкоголь не завдають шкоду якості сперми", - заявив головний автор роботи, доктор Джордж Чаваррі (Jorge Chavarro) з Гарвардського університету.

В іншому дослідженні французькі вчені провели генетичний аналіз сперми 4500 чоловіків, щоб з’ясувати, чи шкодить кофеїн ДНК сперматозоїдів. Результати цього експерименту показали, що споживання кави не викликає істотних пошкоджень ДНК чоловічих статевих клітин.

Результати цих досліджень представлені на медичній конференції, тому до публікації в рецензованих наукових журналах всі дані і висновки слід розглядати як попередні

Нагадаємо, що кілька днів тому вчені опублікували результати дослідження, згідно з якими шинка, сосиски і гамбургери знижують якість сперми.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.