Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ґрунт - несподіване джерело антибіотиків

Охорона здоров`я 18934 перегляди

Опубліковано - 21.11.2013 13:58 | Всі новини | Версія для друку

Ґрунт - несподіване джерело антибіотиків
Ґрунт - несподіване джерело антибіотиків
Університет Макмастера вважає: стійкість бактерій не така страшна. Це позитивний фактор, що стимулює пошук нових антибіотиків.

Торік Центри з контролю і профілактики захворювань США виступили із заявою: надмірне використання антибіотиків у медицині і сільському господарстві призвело до появи патогенів, стійких до всіх відомих антибіотиків, пише Medical News Today.

Притому, за останні 25 років кількість нових антибіотиків різко скоротилася, а левова частка антибіотиків була відкрита ще в 40-60-ті роки минулого століття.

Але співробітники Університету Макмастера пропонують звернути увагу на звичайну землю. На їх думку, це прекрасне джерело бактерій і грибків, які дозволять отримати нові антибіотики. Окреме дослідження дозволило розробити унікальну систему скринінгу. Підсумок: відкритий антибіотик пекискомецин, пов’язаний з новою бактерією, яка живе в Пекіско (Альберта). Результати дослідження опубліковані у вересневому номері Nature Biotechnology.

Також виявлені нові агенти, що виробляють антибіотик рифаміцин. Ще один бонус - протиракова сполука келданаміцин. Заслугою біологів стали і тести, що дозволяють визначити відмінності між двома типами підгруп антибіотиків. Секрет у використанні фрагментів ДНК, пов’язаних з вже відомими класами препаратів.

Ці дані зіставляються з новими штамами бактерій, знайдених у землі. Так вдається виявити нові антибіотики і протиракові з’єднання.

Від «Аратти». Ще на початку ХХ століття, до відкриття антибіотиків, як і в більш давні часи, - до того часу як земля ще не була забруднена різними хімікатами, люди для загоєння відкритих ран використовували звичайний ґрунт, розмішавши його слиною, - просто прикладали таку суміш до ран. Українські козаки широко застосовували лікування землею, яку обмотували павутиною, і вона зупиняла кровотечу. Але тут були свої секрети. Для нас це загрожувало б зараженням крові. Кажуть, що у давні часи дике поле Січі було під енергетичним захистом порогів Дніпра. Вода, яка проходила через пороги, несла потужну енергетику, очищала довкілля, людей.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.