Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чернігівські журналісти солідаризувалися. Промосковські сили були в шоці

Медіа 9434 перегляди

Опубліковано - 24.02.2007 21:38 | Всі новини | Версія для друку

Чернігівські журналісти солідаризувалися. Промосковські сили були в шоці
Чернігівські журналісти солідаризувалися. Промосковські сили були в шоці
Акція журналістської солідарності у форматі флеш-моб відбулася під Єкатерининською церквою в Чернігові.

Більше 20 представників різних чернігівських засобів масової інформації прийшли з фото- і відеокамерами під храм, що з липня пікетують представники Прогресивної соціалістичної партії України і віруючої Української православної церкви Московського патріархату.

За словами головного редактора “Високого Валу” Олега Головатенка, флеш-моб став солідарною реакцією чернігівських ЗМІ на спробу міліції затримати під храмом журналіста Владислава Савенка з вимогою знищити відзнятий фотоматеріал. Також журналісти виступили проти "нахабного" відношення до представників ЗМІ пікетників Московського патріархату.

"Пікетники Єкатерининської церкви розгубилися", - зазначив Головатенко. Також він сказав, що представники ЗМІ не почули нічого зрозумілого, крім заперечування прав журналістів здійснювати професійну діяльність у публічному місці, прокльонів, анафем і звинувачень у причетності до католицької церкви.

Представники Суспільної мережі Опора передали міліції заяву, що стосується останніх подій, які привели до журналістської акції.

Нагадаємо, що вірують УПЦ МП і представники ПСПУ з липня минулого року блокують вхід у Єкатерининську церкву в Чернігові. Тим самим вони протестують проти рішення голови Чернігівської ОГА про передачу цієї церкви, де розміщувався музей народно-декоративного мистецтва, громаді УПЦ Київського патріархату.

Свій намет біля Єкатерининської церкви на початку лютого цього року установили і представники УПЦ Київського патріархату.

Православні Московського патріархату виразили обурення з цього приводу і призвали міського голову не допустити встановлення наметів. У звертанні Московського патріархату до глави міста говориться: "7 місяців не було ніяких протиправних дій. Ми мирно молимося і чекаємо рішення суду.

Протистояння між московськими, київським патріархатами і журналістами продовжується.

Від “Аратти”: “вівці” божі із Московського патріархату відрізняються від решти населення неадекватною агресивністю, особливо щодо українських журналістів.

У нас виникає підозра, що після того, як ВЧК-ОГПУ-НКВС-КДБ провела серед пастирів, скажімо дипломатично, роз'ясновальну роботу у концтаборах та буцегарнях, а також укріпила духовні кадри кращими офіцерами діючого резерву, то релігійна організація набула принципово нових рис, а головне - завдань...

Зрозуміло, що фотографи та телеоператори, в силу нової специфіки, дратують пастирів та активістів із пастви.

Тільки СБУ, чомусь усе це спокійно спостерігає.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Медіа»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.