Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кількість постраждалих у сутичках на Грушевського досягла 200 осіб

Надзвичайна подія Регіон: м.Київ 8740 переглядів

Опубліковано - 20.01.2014 13:30 | Всі новини | Версія для друку

Кількість постраждалих у сутичках на Грушевського досягла 200 осіб
Кількість постраждалих у сутичках на Грушевського досягла 200 осіб
Загальна кількість постраждалих серед активістів і міліціонерів під час сутичок біля стадіону імені Валерія Лобановського на вулиці Грушевського становить більше 200 осіб.

Про це в понеділок, 20 січня, повідомили прес-служби КМДА та МВС.

За даними департаменту охорони здоров’я КМДА до ранку по допомогу до лікарів звернулися 103 учасники протестів.

З них 42 людини потрапили до лікарні з різними пораненнями, причому четверо з них отримали важкі поранення.

"Чотири людини отримали травми важкого ступеня тяжкості (травми очей, кінцівок). Серед інших причин госпіталізації - травми, забиті, рвані рани, черепно-мозкові травми", - повідомили у КМДА.

У той же час у МВС заявляють, що під час зіткнень з маніфестантами постраждали близько 100 міліціонерів. "Близько 100 працівників органів внутрішніх справ звернулися по медичну допомогу. 61 з них госпіталізовано", - повідомили у міліції.

У постраждалих співробітників лікарі діагностували черепно-мозкові травми, переломи, травми і отруєння газом.

20 січня на вулиці Грушевського у Києві почалися сутички між активістами і правоохоронцями, хоча вони і мають точковий характер і відбуваються час від часу.

Нагадаємо, 19 січня на вулиці Грушевського активісти Євромайдану почали прориватися крізь кордони міліції, які перегороджували доступ до урядового кварталу. В кількох місцях почалися бійки, автобуси міліції почали зрушувати з місць, в одному з них розбили вікна і підпалили його. Всього було спалено чотири автобуси міліції і два вантажних автомобілі.

При цьому народного депутата Віталія Кличка, який закликав не бити міліцію, зустріли криками "Ганьба!" і облили з вогнегасника.

На Грушевського перебували близько тисячі "беркутівців" і приблизно 10 тисяч мітингувальників. Між сторонами постійно відбувалися сутички, міліція застосувала сльозогінний газ і світлозвукові гранати. У свою чергу мітингувальники кидали у міліцію коктейлі Молотова і підпалили кількох бійців "Беркута"

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що опозиція не має до сутичок ніякого стосунку. Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом масових заворушень у столиці.

Міліція затримала 20 учасників зіткнень.

Голова "УДАРу" Віталій Кличко зустрівся ввечері з президентом Віктором Януковичем у його резиденції у Межигір’ї і повідомив, що президент пообіцяв створити комісію з врегулювання політичної кризи. Окрім того, керівник "Батьківщини" Арсеній Яценюк заявив, що йому зателефонував президент Віктор Янукович і запропонував переговори.

Пізніше президент Віктор Янукович доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони України (РНБОУ) Андрію Клюєву створити робочу групу для розгляду питань щодо врегулювання політичної кризи.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.