Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Львів’яни захопили ОДА і зажадали відставки її очільника. Сало йти не хоче

Регіональні новини Регіон: Львівська область 14389 переглядів

Опубліковано - 23.01.2014 17:43 | Всі новини | Версія для друку

Львів’яни захопили ОДА і зажадали відставки її очільника. Сало йти не хоче
Львів’яни захопили ОДА і зажадали відставки її очільника. Сало йти не хоче
Сьогодні, 23 січня, близько двох тисяч львів’ян опівдні прийшли під стіни Львівської облдержадміністрації на акцію в межах загальноукраїнського страйку.

Згодом вони масово почали заходити у будівлю ЛОДА, аби поспілкуватися з головою адміністрації Олегом Салом, і оголосили, що «беруть владу в свої руки» і блокуватимуть будівлю.

Вся площа перед ЛОДА заповнена людьми, які кричать «Заходимо!», «Революція!» і закликають одне одного заходити спокійно, не бити вікна і не псувати майна.



«Ініціативна група оголосила, що люди блокують адміністрацію і беруть владу в свої руки. Охорона не змогла стримати людей, бо їх дуже багато», – розповдають очевидці штурму.

Людей в ОДА очолюють депутат обласної ради від партії УДАР Оксана Юринець та заступник голови Львівської облради Валерій П’ятак.

На запитання щодо вимог, Валерій П’ятак сказав, що вони хочуть поговорити з головою адміністрації, почути його позицію, адже за два місяці Євромайдану той її так і не озвучив.



«Люди зайшли, почали колядувати. За словами охорони, до них вийшов хтось із заступників голови ЛОДА Олега Сала і сказав впустити людей. Вони піднялись на другий поверх до кабінету Сала, люди почали співати гімн», – розповіли очевидці.

Як розповів представник ініціативної групи Ростислав Пелех, у ЛОДА створюють Народну раду, і, згідно зі статтею 5 Конституції України, владу на місцях перебирають на себе народні обранці – депутати Львівської обласної ради.

Також ініціативна група оголосила про те, що люди зайдуть і в інші адміністративні будівлі у Львові, наприклад, до податківців, митників тощо. Однак блокувати їхню роботу не будуть.



З’ясувалося, що Олег Сало нібито зараз перебуває у Києві. А тим часом, налякані працівники адміністрації поховалися в своїх кабінетах.

У будівлю ЛОДА прибув головний міліціонер Львівщини Олександр Рудяк.

Він закликав людей до проведення виключно мирних заходів і захотів поспілкуватися з ініціативною групою. Однак, коли Рудяк нагадав протестувальникам, що згідно з новим законодавством (закони "16 січня", - ред.), їхні дії можуть кваліфікувати як масові безпорядки, що може потягнути за собою відповідальність, люди почали скандувати йому «Ганьба!».
Але згодом з’ясувалося, глава ОДА ні в який Київ не їздив.

Мітингувальники зустріли Олега Сала біля входу в будівлю облдержадміністрації і змусили написати заяву на звільнення, не допускаючи до кабінету на другий поверх.

Серед протестуючих львів’ян був і депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Любомир Мельничук. За його словами, після того, як голова ОДА написав заяву, люди утворили коридор і випустили його на вулицю.

Любомир Мельничук тим часом оголосив, що несе заяву Олега Сала на реєстрацію у канцелярію ОДА. Люди, що перебувають в ЛОДА, також проголосували за створення виконавчого комітету Львівської області.



Сам Олег Сало у коментарі ZAXID.NET сказав, що ще не спілкувався з президентом з цього приводу, але скоро це зробить.



Однак після того, як голова Львівської облдержадміністрації Олег Сало написав заяву про звільнення з посади та вийшов з натовпу мітингувальників, він заявив журналістам, що її не можна вважати дійсною, бо була підписана під тиском.

Сало вважає, що його змусили написати заяву про відставку погрожуючи фізичною розправою "радикально налаштовані люди", які захопили будівлю ЛОДА. «Я був і залишаюся вірним президентові України», – заявив він.

Пізніше прес-служба ЛОДА поширила офіційну заяву, у якій стверджується, що Сало написав заяву на звільнення, "переймаючись життям та здоров’ям працівників" ЛОДА.

У повідомленні ЛОДА зазначено, що Сало звернувся до прокуратури Львівської області з поданням про "розгляд даної ситуації".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.