Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На телебачення повернулася казка

Телебачення 22217 переглядів

Опубліковано - 2.03.2006 20:24 | Всі новини | Версія для друку

Тьотя Алла та її помічники
Тьотя Алла та її помічники
На українське телебачення повернулася «Вечірня казка»! «Казка перед сном - це традиція українського телебачення. Батькам ніколи заспівати дітям колискову, а ми це робимо», - каже ведуча програми Алла Мігай.

Програма виходить традиційно о 20.30 і триває до 20 хвилин. Це саме той формат, до якого звикли й діти, і їхні батьки, і навіть дідусі та бабусі. Адже "Вечірній казці" незабаром виповниться півстоліття. Оновлена версія програми тепер містить мультфільм, улюблені пісні дітлахів, колискову і, звичайно ж, вечірню казку, розказану під супровід роялю.

"Казка перед сном - це традиція українського телебачення. Батькам ніколи заспівати дітям колискову, а ми це робимо", - каже ведуча програми Алла Мігай.

Алла Мігай або, як її кличуть маленькі глядачі, тьотя Алла з`явилася у вечірньому ефірі українського телебачення ще у 1989 році. До цього казку на ніч малюкам розповідали непервервершені Нонна Копержинська, Дід Панас та Богдан Бенюк.

Як зізнається сама пані Алла, стати новим ведучим "Вечірньої казки" після таких прекрасних акторів "було величезною відповідальністю. Новий "казкар" повинен був завоювати дитячу аудиторію та бути гідним її". І це їй вдалося відразу.

На відміну від своїх попередників, Алла Мігай не лише розповідає казку, а й сама її пише та придумує до неї музичний супровід, оскільки за освітою є не актрисою, а музикантом. "Казка - це привід поспілкуватися з дітьми. У програмі ми розігруємо побутові діалоги між головними персонажами, розкриваючи різні характери - дитина в цьому бачить себе і тому стає активним учасником процесу. Маленький глядач приєднується до нашої компанії, а всі ляльки - це його друзі".

За 25 років роботи на телебаченні Аллі Мігай вдалося створити сильну команду з людей небайдужих, творчих, справжніх професіоналів.

Разом з акторами-лялькарями "Вечірньої казки" Сергієм Чуркіним (Єнот), Вадимом Самбором (Слоненя), Ганною Поляруш-Андрушкевич (Поштарочка) та Оленою Юхименко (Ворона Варвара) вона дарує глядачам справжнє мистецтво, яке навчає і виховує. "Дехто вважає, - каже Алла, - що зробити дитячу передачу легко. Але ж забувають, що діти - найвибагливіша аудиторія. При спілкуванні з ними все важливо: і декорації, і творчий настрій, і енергетика. Нещирість відчують одразу".

Тьотя Алла спілкується з юними глядачами українською мовою, оскільки вважає, що 13 хвилин дитячої казки з екрану важать для виховання в дітях почуття національної гідності більше, ніж годинні лекції. "Мову не можна нав"язувати - це спричинить агресію. Любов до слова потрібно виховувати через культуру, насамперед через хорошу пісню, цікаві вистави, мультфільми. Так, незважаючи на те, що моя казка сучасна, в основі своїй вона національна. Музика, котру я до неї пишу, свідомо будується на мотивах та інтонаціях української народної пісні. Єдине, чого нам не вистачає, - національного героя. Гаррі Поттер - не наш персонаж, а Котигорошко - це вже, вибачте, історичне минуле. Тому, якби нам вдалося придумати українського національного героя, це був би прекрасний бренд "Вечірньої казки".

Аудиторія "Вечірньої казки" налічує близько 15 мільйонів глядачів по всій Україні. Щодня на адресу програми надходять сотні листів теплих, щирих. Причому пишуть не тільки діти, а й їхні батькі, дідусі. Навіть студенти - колишні глядачі "Вечірньої казки"- не забувають про улюблену з дитинства передачу. Однак, за спостереженнями Алли Мігай, найбільше прихильників у "Вечірньої казки" в сільській місцевості. Тут діти не мають можливості дивитися стільки різних каналів та закордонних дитячих програм, як у великих містах.

Шанувальницею "Вечірньої казки" є і 4-річна героїня Настя Овчар. Про це Алла Мігай дізналася зі ЗМІ і передала дівчинці у подарунок відеокасету з "Вечірньою казкою" та ляльку Поштарочку. З лікарні у США повідомили, що казки й пісні допомогли відважній дівчинці видужати.

"Вечірня казка" - це єдина в Україні передача для дітей молодшого віку. Дітлахи її люблять і чекають. Незважаючи на те, що вечірній час дуже дорогий в сітці мовлення, повернення програми в ефір є надзвичайно цінним.

Як стверджує Алла Мігай, "потрібно визначитися, що для нас важливіше - отримати гроші сьогодні чи втратити ціле покоління українців завтра.

Адже казка робить людину мудрішою і добрішою".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Телебачення»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.