Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ знешкодила на Луганщині російську шпигунську мережу

Захист держави Регіон: Луганська область 9146 переглядів

Опубліковано - 18.03.2015 14:20 | Всі новини | Версія для друку

СБУ знешкодила на Луганщині російську шпигунську мережу
СБУ знешкодила на Луганщині російську шпигунську мережу
У Луганській області співробітники Служби безпеки України викрили та ліквідували агентурну мережу російських спецслужб з числа місцевих мешканців.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Контррозвідка СБУ затримала підприємця, який створив злочинну інформаторську групу за завданням представників російських спецслужб. Цей громадянин був завербований у липні минулого року під час відвідування Росії.

Як розповів слідчим СБУ затриманий, його вербування почалося вже при перетині кордону - на пункті пропуску «Чорткове» (РФ). Підприємець дав підписку про негласне співробітництво на матеріальній основі та отримав оперативний псевдонім.

Після повернення на Луганщину агент підтримував постійний зв’язок з кураторами, виконуючи вказівки зі збору інформації про кількість та озброєння підрозділів сил АТО, персональні дані мобілізованих до ЗСУ осіб, військовослужбовців добровольчих батальйонів та хід мобілізації на території району.

До протиправної діяльності зловмисник залучив спільників, яких проінструктував про вимоги конспірації. Інформатори, працюючи у різних районних структурах, повідомляли йому актуальні відомості військового характеру.

Отримані розвіддані зрадник передавав представнику ГРУ. Російські спецслужби використовували цю інформацію при плануванні та проведенні терористичної та диверсійної діяльності на території Луганської області.

Зловмисник одержував за свої повідомлення грошову винагороду. Під час обшуку в нього вилучені розписки в отриманні від кураторів 1100 доларів США. Однак, як стверджує сам зловмисник, реально йому заплатили 300 доларів. Ймовірно, що решту коштів, призначених для агентури, співробітники російської спецслужби просто привласнили.

Тривають оперативно-слідчі дії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.