Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Український національний портал «Аратта»: Твоє вікно в Україну

Наші новини 21229 переглядів

Опубліковано - 3.03.2006 19:09 | Всі новини | Версія для друку

Український національний портал «Аратта»: Твоє вікно в Україну
Український національний портал «Аратта»: Твоє вікно в Україну
Шановний відвідувачу! Щиро вітаємо Тебе на нашому порталі! Це перший український національний портал, де будуть висвітлюватися події, що мають велику вагу для України, але про які зазвичай мовчать популярні сайти.

Ми розповідатимемо не про швидкоплинну метушню, а про те, що залишається в анналах історії і пам’яті поколінь, що надає нам життєвої сили і гідності, розправляє наші крила і пробуджує свідомість. Передусім це наша багатюща культура і наше мистецтво, славетні діяння і дивовижне мистецтво життя, витворене нашими пращурами.

Ми поділимося з Тобою знаннями про минуле нашої землі починаючи з давньокам’яного періоду, зокрема про блискучу Трипільську культуру та її творців — легендарних аріїв, наших предків.

А ще ми відібрали цікаві публікації, які допоможуть Тобі розібратися у власних пошуках і підкажуть відповіді на сакраментальні запитання, що Тебе справді хвилюють Сьогодні. Ми будемо щасливі, якщо Ти знайдеш у нас щось нове і несподіване, про що раніше не знав і навіть не здогадувався.

Наприклад, чи задумувався Ти над символами і міфами предків українського народу? Вони сповнені великої магічної сили і є тою невидимою ниточкою, що тримала на нашій землі протягом трьох десятків тисячоліть дідів-прадідів сучасного українського народу.

Українці в усі часи були талановитими, своїми великими і яскравими досягненнями вони прославили багато держав — в науці, спорті, культурі, бойових мистецтвах, передових технологіях. Нашого цвіту по всьому світу. На нашому порталі Ти дізнаєшся про відомих і невідомих, але видатних українців, про світочів нашої історії. Ми прагнемо показати українські культурні та історичні пам’ятки, розкрити перед усім людством силу, красу і духовну велич українського народу.

“Пізнай істину — і в твою кров увійде Сонце!” — казав геніальний Григорій Сковорода. Для спільного пошуку Істини запрошуємо Тебе на форум. Став свої запитання, формулюй проблеми, ділись своїми думками, сумнівами та переконаннями — і будемо разом рухатися до Світла!

СИМВОЛІКА ПРОЕКТУ

Логотип порталу символізує рух Сонця, елементи створювалися на основі трипільської солярної символіки – та вказують на головні астрономічні події річного календаря — дні весняного і осіннього рівнодення (або ж дні літнього й зимового сонцестояння), 12 променів символізують число місяців, розбитих на чотири групи (пори року).

Поєднання двох центральних елементів символіки символізує дуальну (доповнюючу одна одну) основу світогляду, його гармонію. 16 елементів центрального зображення (8х2) вказують на 16 соціотипів, об’єднання яких призводить до створення нової цілісності — СОЦІОНУ — універсальної (самодостатньої) людської організації з 16-ти соціотипів, здатної забезпечити весь цикл проходження ідеї від її генерування до повноцінної реалізації. Соціон — це найменша одиниця людського інтелекту, здатна ефективно сприймати, обробляти й генерувати інформаційний потік у всіх його 16-ти аспектах, досягати цілісного сприйняття реальності.

ПОХОДЖЕННЯ НАЗВИ “АРАТТА”- історична довідка

Якщо взяти за основу праці відомого київського археолога й історика Юрія Олексійовича ШИЛОВА, можна вважати, що "історія почалася в Аратті" - принаймні в VII, а може бути, і в XII тис. до н.е. Безсумнівно те, що територія майбутньої Русі, особливо її південних меж, споконвічно виявилася у сфері формування найдавнішої цивілізації нашої планети. Ці обставини змушують переглянути не тільки формальну, але також змістовну й істотну сторони культурно-історичного процесу.

Осяяна Сонцем (хліборобська) країна” – так в перекладі з священної первісної мови – санскриту, перекладається назва “Аратта”

Культурний і технологічний вибух у Європі супроводжувався раптовою появою високих знань, зумовлених переходом суспільства від привласнюючого (мисливство, збиральство) до відтворюючого господарства (скотарство, хліборобство), розподілом праці на виробничу та керівну – яка творенням святилищ-обсерваторій “підключилася” до інформаційного ПОЛЯ (Всезнаючого БОГА, Всесвітньої МОНАДИ) .

Сучасна світова інформаційна мережа Інтернет за своєю топологією нагадує систему древніх святилищ-обсерваторій (вузлів, веб-серверів), сторюючи загальний інформаційний простір – поле.

Ініційований цими високими знаннями цивілізаційний стрибок, для позначення якого вживається термін Гіперборейська (або Примордіальна, тобто первинна) традиція відбувся відразу ж після подій, викликаних затопленням прісноводного Понтійського озера солоними середземноморськими водами у 56 ст. до н. е. і перетворенням його на сучасне Чорне та Азовське моря (Понт і Меотіду). Частина людності, яка врятувалася від вод Великого потопу, відійшла на північ – на територію сучасної України, стародавня назва — Гіперборея. Термін “Гіперборея” висунуто пращурами греків у ІІІ-ІІ тис. до н.е. для позначення Північного Причорномор’я. Там, в Дністро-Дніпровському регіоні була заснувана нова цивілізація, відома нині як Аратта й Аріан (трипільська та середньостогівська археологічні культури). Після адаптації до нових природнокліматичних умов і демографічного вибуху аратто-арійські (індоєвропейські) народи розселилися по всій Євразії, розносячи із собою вищу культуру і вищі знання.

У хліборобській Аратті та скотарській Аріані VII-III тис.до н.е., за визначенням Юрія ШИЛОВА, були закладені основи властивого індоєвропейцям інституту Спасительства, зняття основного протиріччя всіх часів і народів - протиріччя буття-і-небуття, життя-і-смерті. Саме цей інститут самопожертви в ім'я загального блага був стрижнем і авторитету, і влади “первісної інтелігенції” - жреців-правителів Гіпербореї (“Надпівнічної Країни” північнопричорноморських пращурів пеласгів та греків. Аратта-Арсанія й Аріан-Дандарія-Дандака проіснували між пониззями Дніпра та Кубані до IV-XI століть і увійшли до складу Русі, майбутньої України. А розселення звідсіля племен і народностей “індоєвропейської спільноти” призвело до виникнення закавказької (прашумерської) та індійської Аратт VI-III тис. до н.е., наступних Ортополіса й Артани греків і русенів (етрусків), Арти й аріани іранців, тощо”.

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Наші новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.