Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Фігурант скандального фото показав журналістам фальшивку

Скандал Регіон: Запорізька область 15280 переглядів

Опубліковано - 15.07.2015 12:22 | Всі новини | Версія для друку

Фігурант скандального фото показав журналістам фальшивку
Фігурант скандального фото показав журналістам фальшивку
Закарпатська облорганізація Національної спілки журналістів України ніколи не приймала до своїх лав Миколу Йовбака із Мукачевого, а також не тримає його на обліку.

Про це повідомив перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко.

«Шановні колеги! Прохання спокійніше реагувати на підроблене журналістське посвідчення товариша Йовбака. За інформацією Закарпатської облорганізації НСЖУ до Спілки Миколу Йовбака не приймали і на обліку він не перебуває», – зазначив він.

Окрім того, Томіленко розповів про ознаки підробки у посвідченні, яке оприлюднив Йовбак.

«Основне посвідчення члена НСЖУ має вигляд книжки, а поширюване у соцмережах фото – схоже на вкладиш до основного посвідчення (прес-карту). Водночас вкладиш так само має завірятися печаткою облорганізації НСЖУ. Печатка ставиться на фото. А «посвідчення», яке має Йовбак, – не завірене печаткою», – додав він.

За словами Томіленка, Спілка засуджує намагання сторонніх осіб отримувати журналістські посвідчення як спілчанські, так і редакційні.

«Вважаємо, що це дискредитує справжніх журналістів, та ускладнює нашим колегам можливість користуватися професійними правами, передбаченими законодавством. Водночас просимо ЗМІ, які поширили інформацію, що Микола Йовбак є дійсним членом НСЖУ, зробити відповідні уточнення. Як того і вимагають професійні журналістські стандарти», – написав він.

Як повідомлялося раніше, прес-секретар МВС Артем Шевченко повідомив, що людина, яку зафіксували камери поруч із працівниками міліції під час перестрілки з "Правим сектором" у Мукачевому - насправді звичайний мисливець на ім’я Йовбак Микола Миколайович.



Сам Йовбак продемонстрував журналістам посвідчення про право на зброю та посвідчення члена Національної спілки журналістів, а також жилет з написом "громадський помічник" та міліцейський жетон.
За іншою інформацією, Йовбак – людина з оточення народного депутата Михайла Ланьо.

Як відомо, в Україні виник збройний конфлікт між "Правим сектором" та представниками депутата Верховної Ради Михайла Ланьо. Його причиною всі сторони конфлікту називають спроби перерозподілити контрабандні потоки на Закарпатті.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.