Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ знешкодила у Києві російських диверсантів

Захист держави Регіон: м.Київ 8273 перегляди

Опубліковано - 3.09.2015 11:14 | Всі новини | Версія для друку

СБУ знешкодила у Києві російських диверсантів
СБУ знешкодила у Києві російських диверсантів
У Києві Служба безпеки України ліквідувала терористичну групу, що планувала теракти в столиці. Чотирьох терористів – членів однієї з проросійських громадських організацій – затримано на місці злочину.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Організатор тергрупи, уродженець Сахалінської області (РФ), разом із спільниками, мешканцями Києва та області, спланували теракти у Києві.

Завдяки спецоперації із задіянням спецпідрозділу «Альфа» терористи були затримані біля пункту прийому волонтерської допомоги для бійців антитерористичної операції. Пункт розташовано на першому поверсі багатоповерхового житлового будинку по вулиці Майорова в Оболонському районі. Зловмисники чинили активний збройний опір – встигли підірвати гранату РГД-5 біля приміщення пункту прийому допомоги. У відповідь правоохоронці застосували табельну зброю – одного із терористів поранено в ногу.

У злочинців вилучено предмети, які могли б застосовуватися для вчинення терактів у столиці. Таким чином удалося відвернути реальну загрозу життю та здоров’ю киян.

Під час спроби теракту зловмисники відімкнули мобільні телефони, використовували портативні рації, встановили на авто фальшиві номери. Крім того, вони мали з собою тактичні рюкзаки з камуфльованою формою, каремати, запас харчів для переходу на нелегальне становище.

Як вже встановлено, після теракту організатор терористичної групи мав негайно виїхати на тимчасово окуповану територію АР Крим.

Головним слідчим управлінням СБ України відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.