Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Інфантильність і рак виявилися пов’язаними одне з одним

Охорона здоров`я 18337 переглядів

Опубліковано - 18.05.2016 05:11 | Всі новини | Версія для друку

Інфантильність і рак виявилися пов’язаними одне з одним
Інфантильність і рак виявилися пов’язаними одне з одним
В Оренбурзькому держуніверситеті розповіли про підсумки великого психологічного дослідження серед онкохворих. Вченим вдалося виявити зв’язок між захворюванням і рисами характеру.

Російські науковці досліджували психологічні риси хворих на рак на прикладі 60 осіб (30 хворих і 30 здорових у віці від 30 до 50 років). Як виявилося, існує зв’язок між захворюванням і рисами характеру, пише "РИА 56".Зокрема, зазначається, що онкохворі люди найчастіше інфантильні за своїм характером.

Дослідники застосували методику опитування, яка була створена фахівцями з США. За даними цього опитування, спілкування людей між собою передбачає позиціонування кожного одного зі станів «Батько», «Дорослий», а також «Дитина», які є трьома складовими особистості кожної людини.

«Ми можемо припустити, що отримані нами дані говорять про переважаючу перевагу онкологічними хворими его-позиції «Дитини», яка характеризується зниженою критичністю, униканням відповідальності і нездатністю протистояти труднощам. На відміну від онкологічних хворих, учасникам опитування без злоякісних пухлин куди більш властиво займати «позицію дорослого», - говорять вчені.

Аналіз літературних джерел показує, що існують підтверджені дослідження про психологічні схильності до соматичних захворювань, про інфантильні особистості і регресивні методи виникнення різноманітних захворювань, у тому числі й онкологічних, - підкреслюється в дослідженні оренбурзьких вчених.

У свою чергу, інфантилізм визначається як незрілість людини, тобто її поведінка не відповідає віковим вимогам. Яскравий приклад - людина з інфантильністю не може прийняти самостійні рішення.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.