Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін заявив, що Кремль не відмовився від будівництва труби в обхід України

Газоват 8163 перегляди

Опубліковано - 8.06.2016 12:33 | Всі новини | Версія для друку

Путін заявив, що Кремль не відмовився від будівництва труби в обхід України
Путін заявив, що Кремль не відмовився від будівництва труби в обхід України
Президент Росії Владімір Путін заявляє, що Москва остаточно не відмовлялася від проектів газопроводів «Південний потік» і «Турецький потік».

«Що стосується експортних маршрутів по дну Чорного моря, то є певні труднощі політичного характеру з Туреччиною. Але ми остаточно не відмовлялися від жодного з проектів, ні від «Південного потоку», ні від «Турецького потоку. Нам потрібна лише чітка позиція Єврокомісії. Цього немає наразі ні по одному з цих проектів», –заявив Путін 7 червня після зустрічі з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу у Москві.

Україна є однією з основних транзитних держав із найбільшими за обсягом газовими сховищами і потужностями з транспортування газу до Євросоюзу понад 120 мільярдів кубометрів на рік.

Росія раніше неодноразово заявляла про потребу диверсифікації ризиків і ненадійність України як транзитера. Москва вже постачає газ до Європи, переважно до Німеччини, в обхід України за допомогою першої нитки газопроводу «Північний потік», яка пролягає дном Балтійського моря.

Євросоюз заблокував будівництво схожого російського проекту «Південний потік», газопровід мав бути прокладений у Чорному морі. Реалізація ще однієї російської ідеї під назвою «Турецький потік», яким газ мав надходити до країн Південної Європи, нині фактично заблокована через погіршення відносин Росії із Туреччиною.

Чимало коментаторів називало проект «Турецького потоку», який мав за головну мету оминути Україну, політичним блефом Росії, що не мав економічного обґрунтування – зокрема, через значне зниження світових цін на енергоносії, пошуки країнами ЄС альтернативних російським джерел газу і через відсутність сподіваного фінансування від очікуваних західних учасників проекту.

Після того, як Туреччина збила російський літак Су-24 поблизу турецько-сирійського кордону, звинувативши його в порушенні свого повітряного простору, відносини двох країн різко погіршилися.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.