Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Кримнаш”. Чергова провокація Луб’янки

Імперія «Совок» 6727 переглядів

Опубліковано - 10.08.2016 17:18 | Всі новини | Версія для друку

“Кримнаш”. Чергова провокація Луб’янки
“Кримнаш”. Чергова провокація Луб’янки
Загадкові дії російських чекістів на межі адмінкордону окупованої АР Крим з перекриття, без пояснення причин, пропуску транспорту і громадян завершилися, як слід було очікувати, офіційною пропагандистською заявою про “впійманих українських диверсантів”.

Федеральна служба безпеки Росії стверджує, що запобігла вчиненню в окупованому Криму терактів, начебто підготовлених Головним управлінням розвідки Міноборони України, передає "Українська правда".

Згідно з повідомленням на сайті ФСБ, об’єктами нападу були визначені "критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова", а мета –"дестабілізація соціально-політичної обстановки в регіоні в період підготовки і проведення виборів федеральних і регіональних органів влади".

Російська спецслужба стверджує, що в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ в Криму була виявлена група диверсантів, при затриманні якої "в результаті вогневого контакту загинув співробітник ФСБ Росії".

"На місці сутички виявлені: 20 саморобних вибухових пристроїв сумарною потужністю понад 40 кілограмів у тротиловому еквіваленті, боєприпаси і спеціальні засоби ініціювання, штатні протипіхотні та магнітні міни, а також гранати і спецзброя, що перебувають на озброєнні спеціальних підрозділів збройних сил України", – йдеться в повідомленні.

Також у ФСБ стверджують, що ліквідували "агентурну мережу Головного управління розвідки Міністерства оборони Збройних сил України".

"Затримані особи з числа громадян України та Російської Федерації, які надавали сприяння в підготовці терористичних актів, які дають свідчення. Одним з організаторів терактів, яким запобігли, є Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України, який також затриманий і дає свідчення", – заявили в ФСБ.

Також спецслужба стверджує, що в ніч на 8 серпня спецпідрозділи Міноборони зробили "ще дві спроби прориву диверсійно-терористичних груп, яким запобігли силові підрозділи ФСБ Росії і взаємодіючі відомства".

"Спроби прориву прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою збройних сил України. В ході вогневого контакту загинув військовослужбовець МО РФ", – заявили в ФСБ.

У російському відомстві заявили, що за цими фактами порушені кримінальні справи, "прийняті додаткові заходи безпеки в місцях масового перебування та відпочинку людей, а також з охорони об’єктів критично важливої інфраструктури та життєзабезпечення. Посилений прикордонний режим на кордоні з Україною".

Речник Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов називає заяву Федеральної служби безпеки Росії, яка звинуватила українську розвідку в підготовці терактів в анексованому Москвою Криму, провокацією. Так він прокоментував в ефірі Радіо Свобода повідомлення ФСБ Росії, яка заявила про запобігання терактам у Криму.

"Ці події почали розвиватися від ранку 7 серпня, і буквально відразу у соцмережах на території окупованого Криму з’явилися повідомлення, що нібито з української сторони якісь диверсійно-розвідувальні групи проникли на територію окупованого Криму і виконували якісь завдання. Ми відразу відреагували на це, поінформувавши, що Збройні сили України перебувають у визначених районах, на визначених опорних пунктах і виконують завдання у плановому порядку, і будь-які заяви такого змісту є провокаційними", – сказав Селезньов.

"Чотири дні ФСБ вичікувала, зараз з’явилася інформація, яка курсувала у соцмережах. Але буквально вчора представник ГУР Міноборони України Володимир Скибицький зробив заяву, що на території окупованого Криму ФСБ проводить навчання з антитерору. Тому цілком можливо це повідомлення лягає в інформаційну складову проведення цих навчань", – додав він.

7 серпня з багатьох частин анексованого Росією Криму стали надходити повідомлення про значну військову активність російських військ, із блокуванням деяких частин півострова і концентруванням військ в інших. Зокрема, за повідомленнями, в деяких місцях Криму встановили блокпости, а місто Джанкой було повністю оточене російськими військами. Крім того, росіяни перекрили адміністративну межу Криму з материковою Україною і тривалий час не пропускали людей. Повністю рух відновився вранці 10 серпня.

При цьому російські чи проросійські джерела стали поширювати повідомлення про нібито напад на російську військову частину з перестрілкою неподалік адмінмежі й стверджувати, що до цього може бути причетна Україна. У Міністерстві оборони України ці заяви відкинули як провокації. За даними українських силовиків, ідеться про маневри російських військ на півночі Криму. Фактична російська влада окупованого півострова ситуації до 10 серпня не коментувала.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.