Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Настамнебыло. Російське МО оприлюднило новітній фейк на тему МН17

Імперія «Совок» 5300 переглядів

Опубліковано - 17.09.2018 16:40 | Всі новини | Версія для друку

Настамнебыло. Російське МО оприлюднило новітній фейк на тему МН17
Настамнебыло. Російське МО оприлюднило новітній фейк на тему МН17
17 вересня Міністерство оборони Росії виступило з заявою, в якій заперечує причетність російського зенітно-ракетного комплексу «Бук» до загибелі малайзійського «Боїнга»​ в небі над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року.

Як заявив начальник Головного ракетно-артилерійського управління МО РФ Ніколай Паршин, російським військовим вдалося встановити за номером соплового блоку і двигуна ракети, з якої, за даними Міжнародної слідчої групи, був збитий «Боїнг», обліковий номер самої ракети.

Він стверджує, що ця ракета була виготовлена в грудні 1986 року і відправлена в військову частину 20152, розташовану в Тернопільській області в Україні.

Російське міністерство також стверджує, що вказана військова частина не була розформована, а ракети не вивозились до Росії. В підтвердження своїх слів Паршин сказав, що мова йде про 223-й зенітно-ракетний полк, який брав участь в бойових діях на Сході України.

На сьогоднішній прес-конференції російські військові також заявили, що відеозаписи з російським «Буком» на Сході України, які були опубліковані Міжнародною слідчою групою, були сфальсифіковані.

Представник МО РФ також повідомив, що начебто має в розпорядженні аудіозапис розмови українських військовослужбовців, який був зроблений в 2016 році і який підтверджує причетність ЗСУ до трагедії. Однак будь-яких доказів справжності запису він не надав.

Секретар Ради безпеки і оборони України Олександр Турчинов назвав неправдивими заяви російського Міністерства оборони щодо того, що ракета, з якої в 2014 році над Донбасом було збито пасажирський «Боїнг» малазійських авіаліній, нібито має українське походження.

«Заява Російської Федерації про нібито український слід ракети, яка збила МН17 - це черговий невдалий фейк Кремля для того, щоб прикрити свій злочин, який вже доведено як офіційним слідством, так і незалежними експертними групами», - сказав він агентству «Інтерфакс-Україна».

Зі свого боку, глава Верховної Ради України Андрій Парубій також назвав озвучену росіянами інформацію неправдою.

«Це черговий інформаційний фейк, і ми мали б уже здобути імунітет до них», - наголосив він, додавши, експерти довели, що саме російські військові «здійснили злочин тоді, і ця трагедія відбулася за вказівки російських військових».

Літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над зоною збройного конфлікту на сході України 17 липня 2014 року. Загинули 298 людей – усі, хто був на борту.

Раніше і лідери країн ЄС закликали Росію визнати свою відповідальність у справі про катастрофу літака рейсу MH17.

Навесні міжнародна спільна слідча група, в яку входять представники п’яти країн, опублікувала проміжну доповідь про катастрофу, з якої випливає, що «Боїнг» 17 липня 2014 року був збитий з установки «Бук», що належала 53-й зенітно-ракетній бригаді російської армії.

Конкретних винних осіб у доповіді не названо. Після публікації звіту Нідерланди й Австралія, які беруть участь в роботі слідчої групи, закликали Росію визнати свою відповідальність за катастрофу літака, жертвами якої стали 298 людей, переважно – громадяни Нідерландів.

У Москві з висновками слідства не згодні і стверджують, що воно ігнорує інформацію, надану російською стороною. У російських ЗМІ і заявах офіційних осіб називалися різні версії катастрофи, в якій звинувачували, зокрема, українських військових, проте в ході слідства вони не знайшли підтвердження.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.