Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Індекс свободи преси»: Україна погіршила показники, але вперше з 2009 року увійшла в сотню

За право людини 3959 переглядів

Опубліковано - 21.04.2020 16:52 | Всі новини | Версія для друку

«Індекс свободи преси»: Україна погіршила показники, але вперше з 2009 року увійшла в сотню
«Індекс свободи преси»: Україна погіршила показники, але вперше з 2009 року увійшла в сотню
Україна вперше з 2009 року увійшла в сотню «Індексу свободи преси» від організації «Репортери без кордонів». Країна піднялася на шість позицій – на 96 місце.

При цьому Україна погіршила свою оцінку на 0,06 бала й тепер її індекс – 32,52 (чим нижче число, тим кращим вважається результат). Тобто просування України в рейтингу відбулося за рахунок гірших показників інших держав.

«Репортери без кордонів» вказують на недофінансування Суспільного мовлення. Також організація зазначає, що потрібно знижувати вплив олігархів на медіа, заохочувати незалежність редакцій та боротися з безкарним насиллям проти журналістів.

Автори індексу заявляють, що інформаційна війна з Росією мала негативні наслідки, включно із забороною російських сайтів, заборонами на в’їзд для іноземних журналістів та судами в справах про державну зраду.

На думку «Репортерів без кордонів», зміна влади в Україні не вплинула на ситуацію з погрозами та нападами на журналістів. Вони згадують про черкаського журналіста Вадима Комарова, який помер після нападу влітку 2019 року.

«Занепокоєння і надалі викликають питання доступу до інформації, маніпуляцій в новинах, порушень конфіденційності джерел, кібератак та крайнощів у боротьбі із фейковими новинами (включно із запропонованим законом про боротьбу з дезінформацією, який загрожуватиме свободі преси)», – заявили «Репортери без кордонів».

В організації додали, що непідконтрольні Україні райони Донбасу залишаються недоступними для журналістів та західних оглядачів.

Цьогорічний «Індекс свободи преси» очолюють Норвегія, Фінляндія, Данія, Швеція та Нідерланди.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.