Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Посли G7 в Україні застерігають Раду від тиску на незалежність Нацбанку

Політика 3118 переглядів

Опубліковано - 19.06.2020 11:40 | Всі новини | Версія для друку

Посли G7 в Україні застерігають Раду від тиску на незалежність Нацбанку
Посли G7 в Україні застерігають Раду від тиску на незалежність Нацбанку
Представництво країн «Групи семи» в Україні прокоментувало проєкт постанови Верховної Ради про діяльність Національного банку.

Відповідну заяву пресслужба представництва оприлюднила 19 червня.

Незалежність українського центрального банку у G7 вважають однією з найважливіших реформ, які уряд України провів після Революції гідності.

«НБУ допоміг досягти макрофінансової стабільності, вирішити важку банківську кризу та відновити довіру до банківського сектору, затьмарену самоуправством та корупцією», – йдеться в заяві.

У G7 побоюються, що втрата Нацбанком незалежності зашкодить довірі інвесторів та поставить під загрозу міжнародну підтримку українського уряду «щодо побудови безпечної, успішної та демократичної країни».

18 червня у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про доповідь голови Національного банку Якова Смолія, з якою він виступив у парламенті в травні.

Документ, який ініціював народний депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський, засуджує політику Нацбанку та пропонує висновок, що вона «не сприяла захисту економіки від впливу зовнішніх негативних впливів протягом 2019 року та під час карантину у 2020 році, а також не дозволила надати банківській системі України достатню підтримку для запобігання економічній кризі, а отже була неефективною».

Постанова також пропонує створення Тимчаосовї слідчої комісії для «розслідування діяльності керівництва Національного банку України та керівництва Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у 2014-2019 роках».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.