Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Що українці думають про карантин вихідного дня і штрафи.

Громадська думка 1819 переглядів

Опубліковано - 19.11.2020 20:43 | Всі новини | Версія для друку

Що українці думають про карантин вихідного дня і штрафи.
Що українці думають про карантин вихідного дня і штрафи.
Майже половина українців (48%) вважають оптимальними карантинні заходи, запроваджені владою.

Водночас 24% переконані, що обмеження є занадто м’якими, 11% - занадто жорсткими. Про це свідчать результати нового опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

75% респондентів також вважають, що штрафи за перебування у громадських місцях і транспорті без масок - правильний крок. Водночас 24% - проти цього.

Закон про запровадження штрафів вже підписав Володимир Зеленський - він передбачає, що людині, яка перебуває без маски у громадському місці, може загрожувати штраф від 170 до 255 грн.

У ставленні до "карантину вихідного дня", який уряд запровадив минулого тижня, думки українців розділилися: половина опитаних його підтримують, стільки ж проти.

При цьому лише 35% вірять, що він приведе до зменшення темпів коронавірусу.

Трохи більше - 55% - вважають, що покращити ситуацію із захворюваністю може жорсткий карантин. Але за його фактичне запровадження виступають лише 36% опитаних, тоді як 61% - проти такого кроку.

83% опитаних запевняють, що часто одягають захисну маску, 14% - що роблять це лише інколи або рідко, 3% - майже ніколи. Руки часто дезінфікують 70% українців, 23% - роблять це лише час від часу.

Окрім того, більшість українців вважають за потрібне направити кошти зі спецфонду для боротьби з коронавірусом на пов’язані із захворюванням потреби - засоби захисту для лікарів, ліки, обладнання для лікарень і доплати медикам.

Але водночас майже половина опитаних (48%) не проти того, що гроші з цього спецфонду йшли на будівництво доріг.

Саме за нецільове використання коштів, виділених для боротьби з коронавірусом, владу останнім часом критикують.

Довіра до політиків

Тим часом рейтинг довіри до політиків очолює Володимир Зеленський, якому довіряють 46% опитаних, 51% - не довіряють. При цьому лише 35% задоволені його діяльністю в боротьбі з пандемією, 60% - ні.

На другій сходинці в рейтингу - голова Верховної Ради Дмитро Разумков. Йому довіряють або скоріше довіряють 32% українців. 36%, навпаки, не довіряють, ще 26% кажуть, що взагалі не знають такого політика.

Юлії Тимошенко довіряють 25%, тоді як 72% - ні. Юрію Бойку 24% довіряють, 52% - не довіряють. Натомість рейтинг довіри до Петра Порошенку складає 23%, 74% експрезиденту не довіряють.

Опитування проводилося з 15 по 17 листопада, в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Похибка не перевищує 1,8%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.