Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США залишаються найбільшим продавцем зброї у світі

Світ навколо нас 1584 перегляди

Опубліковано - 7.12.2020 12:03 | Всі новини | Версія для друку

Багатофункціональний винищувач F-35 американського виробника зброї Lockheed Martin
Багатофункціональний винищувач F-35 американського виробника зброї Lockheed Martin
У перелік 25 світових лідерів збройного ринку потрапили 12 американських фірм, зазначається у доповіді SIPRI. На них припадає 61 відсоток продажів зброї.

США залишаються лідером світового ринку зброї. Про це свідчить опубліковане у понеділок, 7 грудня, дослідження Стокгольмського інституту дослідження проблем світу (SIPRI).

При цьому перші п’ять місць у списку 25 найбільших компаній на збройному ринку в 2019 році отримали американські фірми: Lockheed Martin, Boeing, Northrop Grumman, Raytheon та General Dynamics. Всього ж до переліку потрапили 12 компаній зі Сполучених Штатів. На них припав 61 відсоток продажів зброї.

У рейтинг також потрапили 4 фірми з Китаю, які загалом отримали частку ринку у 16 відсотків. Серед 25 найбільших продавців зброї також опинилися два російські підприємства: "Алмаз-Антей" на 15 місці та "Об’єднана суднобудівна корпорація" - на останньому, 25 місці.

Також у список 25 найбільших гравців на ринку озброєнь вперше увійшла фірма з Об’єднаних Арабських Еміратів EDGE. За оцінкою експертів SIPRI, вона продала зброї на 4,75 мільярда доларів. Водночас у рейтингу немає жодної компанії з Німеччини.

Обсяг продажів зброї в світі зростає

Слід зазначити, що переважна більшість підприємств США і Китаю у 2019 році наростили продажі власної продукції. Лише одна китайська і одна американська фірма зіткнулися з падінням продажів. Однак усі чотири російські підприємства були змушені зменшити продажі зброї минулого року.

Сумарні продажі озброєнь держав з топ-25 в 2019 році склали 361 мільярдів доларів. Це на 8,5 відсотка більше, ніж роком раніше.

Для порівняння, у 2018 році обсяги продажу озброєнь у світі зросли на 4,6 відсотка у порівнянні з попереднім роком. Також у минулорічному переліку також домінували підприємства з США.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.