Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Миколаївський «Океан» спільно з турецьким концерном будуватиме корвети для ВМС України

Захист держави Регіон: Миколаївська область 2289 переглядів

Опубліковано - 21.12.2020 16:15 | Всі новини | Версія для друку

Миколаївський «Океан» спільно з турецьким концерном будуватиме корвети для ВМС України
Миколаївський «Океан» спільно з турецьким концерном будуватиме корвети для ВМС України
Миколаївський суднобудівний завод «Океан» спільно з Державним оборонним концерном Турецької Республіки реалізовуватимуть проєкт з будівництва серії кораблів класу корвет для Військово-морських сил України.

Про це повідомляє пресслужба підприємства.

«Суднобудівний завод “Океан” уклав меморандум з Державним оборонним концерном Турецької Республіки про спільну діяльність з реалізації проєкту будівництва серії кораблів класу корвет для Військово-морських сил України на виконання рамкової військової угоди, підписаної в жовтні 2020 року під час зустрічі Президентів України та Турецької Республіки в Анкарі, а також контракту на будівництво корветів, підписаного сторонами 14 грудня поточного року в Києві», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, з метою локалізації корветної програми Державним оборонним концерном Турецької Республіки був проведений аудит технічної спроможності суднобудівних підприємств України. Суднобудівний завод “Океан” обрано та включено в корветну програму з урахуванням унікальних технічних можливостей підприємства, наявності професійних кадрів та поточної програми модернізації виробничих активів.

Меморандум передбачає укладення окремих контрактів між сторонами в чітко обумовлені строки та конкретні кроки співпраці в рамках корветної програми, повідомили в пресслужбі.

Як повідомлялося раніше, 14 грудня Міністерство оборони вперше в історії уклало прямі зовнішньоекономічні угоди на товари військового призначення. Низку оборонних контрактів із турецькими компаніями підписав міністр оборони Андрій Таран. Йдеться про проєкти, покликані радикальним чином посилити бойові спроможності ВМС України задля підвищення безпеки у Чорноморсько-Азовському регіоні. Це перші конкретні домовленості у рамках нещодавно підписаної угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки.

Раніше повідомлялось, що у жовтні Таран та президент Директорату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір підписали меморандум, де, зокрема, було окреслено наміри започаткувати й імплементувати спільні проєкти з будівництва бойових кораблів, безпілотних літальних апаратів та всіх видів турбінних двигунів.

Тоді ж міністр оборони України та міністр національної оборони Турецької Республіки Хулусі Акар підписали рамкову військову угоду між урядами.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.