Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


З’явилися нові подробиці розмови Блінкена і Кулеби

Політика 1000 переглядів

Опубліковано - 2.02.2021 13:31 | Всі новини | Версія для друку

З’явилися нові подробиці розмови Блінкена і Кулеби
З’явилися нові подробиці розмови Блінкена і Кулеби
У Державному департаменті США повідомили подробиці першої телефонної розмови нового держсекретаря США Ентоні Блінкена і міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, про яку обидва дипломати повідомили ввечері 1 лютого коротко у твітері.

«Державний секретар наголосив на твердій двопартійній підтримці України і на тому, що США мають за пріоритет суверенітет, територіальну цілісність і євроатлантичні прагнення України. Він пообіцяв продовжити широку економічну і військову допомогу США Україні», – заявив про цю розмову речник Держдепартаменту Нед Райс, повідомляє Радіо Свобода.

Крім того, мовиться в повідомленні, держсекретар наголосив на важливості для України продовження прогресу в боротьбі з корупцією, втіленні верховенства права і в економічних реформах. Це зміцнить українські інституції і забезпечить світле і квітуче майбутнє для всіх українців, сказав він.

Також держсекретар і голова МЗС обговорили продовження зусиль України для боротьби з COVID-19 і для дипломатичного вирішення питання про агресію Росії на сході України і в Криму, повідомили в Держдепартаменті.

Сам Ентоні Блінкен коротко написав про цю розмову у твітері. Він теж заявив, що підтвердив «непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України перед лицем російської агресії» з боку США і «відданість просуванню реформ, життєво важливих для успіху України».

у МЗС України також повідомили нові подробиці першого контакту очільників зовнішньополітичних відомств.

"Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів першу телефонну розмову з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном і привітав його з призначенням на посаду" - повідомляє МЗС.

Співрозмовники підтвердили важливість зміцнення стратегічного партнерства України та США, взаємний намір зробити його більш амбітним.

«У наших відносинах починається новий день», — зауважив Дмитро Кулеба.

Держсекретар США запевнив у непохитній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України, євроатлантичних прагнень нашої держави.

Міністр заявив, що Україна готова і надалі відігравати роль надійного європейського партнера США у регіоні Чорного моря та Центральної Європи.

Держсекретар наголосив, що санкції проти Росії за її агресію на Донбасі та в Криму мають залишатися до повного виконання Москвою своїх зобов’язань із мирного врегулювання.

Дмитро Кулеба зауважив, що Україна вітатиме посилення ролі США у дипломатичних зусиллях з врегулювання російсько-українського збройного конфлікту та деокупації Донбасу та Криму.

«Росія має відчути, що ціна агресії надто велика, аби її продовжувати», — підкреслив міністр.

Сторони обговорили поглиблення співпраці у політико-безпековій, військовій, торговельно-економічній та інвестиційній сферах, а також протидію пандемії COVID-19.

Сторони підтвердили важливість збереження прогресу у проведенні економічних реформ в Україні, забезпеченні верховенства права та проведенні судової реформи, зміцненні системи антикорупційних інституцій.

Ентоні Блінкен запевнив Дмитра Кулебу у готовності нової адміністрації США розвивати міцну економічну та військову підтримку України, включно з наданням летальної зброї.

Дмитро Кулеба підкреслив важливість залучення США до реалізації Кримської платформи та отримав запевнення у підтримці США цієї ініціативи України.

Сторони приділили окрему увагу спільним зусиллям з протидії гібридним загрозам і дезінформації. Дмитро Кулеба поінформував про ініціативу зі створення в Україні міжнародного центру з протидії дезінформації та пропаганді та підкреслив готовність нашої держави ділитися передовим досвідом у цій сфері.

Співрозмовники обговорили перспективи контактів на всіх рівнях, включаючи найвищий, та підтвердили взаємне запрошення здійснити робочі візити, коли обставини та обмеження пандемії COVID-19 це дозволятимуть.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.