Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чому Латвія заборонила ще 16 російських телеканалів

Світ навколо нас 1273 перегляди

Опубліковано - 10.02.2021 08:38 | Всі новини | Версія для друку

Чому Латвія заборонила ще 16 російських телеканалів
Чому Латвія заборонила ще 16 російських телеканалів
Національна рада Латвії з електронних ЗМІ виключила з переліку телеканалів, які можна ретранслювати у країні, ще 16 російських телеканалів.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

"З огляду на те, що нам не вдалося отримати доказів того, що ці програми хтось представляє в Латвії, вони були виключені зі списку програм, які будуть ретранслювати в Латвії", - повідомив керівник регулятора Іварс Аболіньш.

Попередній правовласник SIA "TEM LV" повідомив, що більше не має прав на ретрансляцію з 1 лютого, подібну інформацію надали й кабельні оператори.

Національна рада Латвії з електронних ЗМІ пообіцяла і надалі захищати латвійський інформаційний простір.

Серед телеканалів, яким заборонили мовлення: REN TV Baltic, НТВ Мир Baltic, Karusel International, НТВ Сериал, НТВ Стиль, НТВ Право, Киномикс, Наше новое кино, Родное кино, Индийское кино, Кинокомедия, Киносерия, КВН ТВ, Кухня ТВ, Бокс ТВ и HD Life.

Рішення оприлюднили через день після заборони ретрансляції "Россия РТР" у Латвії.

Як повідомляє Delfi.lv, підприємство SIA "TEM LV" є частиною холдингу Baltijas mediju alianse, бенефіціару якого висунули звинувачення в порушенні міжнародних санкцій.

Член Національної ради Латвії з електронних ЗМІ Яніс Еглітіс повідомив у Twitter, що "можливе співробітництво з особами-фігурантами санкцій створює підвищені ризики в бізнесі", а спроби передати комусь права на ретрансляцію у такому випадку важко реалізувати.

Водночас Еглітіс зазначив, що рішення про заборону 16 каналів ухвалили на час, поки не з’явиться новий правовласник ретрансляції, а сама заборона не є наслідком контенту телеканалів.

Раніше латвійський регулятор вже забороняв ретрансляцію низки каналів, пов’язаних з людьми, які перебувають під санкціями ЄС, нагадує Delfi.lv. Влітку 2020 року це були канали групи RT, восени 2019 року - канали, бенефіціаром яких є російський мільярдер Юрій Ковальчук.

Заборона "Россия РТР"

8 лютого Національна рада Латвії з електронних ЗМІ (NEPLP) заборонила ретрансляцію телеканалу "Россия РТР" на території країни. Обмеження діятиме щонайменше упродовж року - починаючи з 15 лютого.

У рішенні регулятора йдеться, що його ухвалили через виявлення випадків, коли в ефірі російського телеканалу лунала мова ненависті, підбурювання до насильства та провокація до збройного конфлікту.

Як один із прикладів там наводять ток-шоу "60 хвилин": ведуча Ольга Скабеєва під час одного з випусків назвала Україну терористичною країною, а експрезидента Петра Порошенка - терористом.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.