Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Держдеп: Росія мусить виконувати зобов‘язання в рамках Мінських домовленостей

Політика 1426 переглядів

Опубліковано - 5.05.2021 20:05 | Всі новини | Версія для друку

Держдеп: Росія мусить виконувати зобов‘язання в рамках Мінських домовленостей
Держдеп: Росія мусить виконувати зобов‘язання в рамках Мінських домовленостей
Держсекретар США закликав міжнародну спільноту до співпраці у тому, щоб заявляти про дії Росії, забезпечувати її відповідальність та «тиснути» на Москву, щоб повернути її до виконання міжнародних зобов‘язань.

Про це йдеться у повідомленні держсекретаря США у Twitter.



«Ми маємо співпрацювати, щоб вказувати на поведінку Росії, притягувати її до відповідальності за її дії, - написав держсекретар у Twitter. - і тиснути на Москву, з метою дотримання нею міжнародних зобов‘язань».

Серед зобов‘язань, яких має дотримуватись Росія, речник Держдепу США Нед Прайс наголосив на необхідності виконання Мінських домовленостей, доброчесній співпраці задля припинення конфлікту на сході України а також припиненні незаконної окупації Криму.



«Росія має виконувати свої зобов‘язання в рамках Мінських допомленостей і сумлінно працювати над припиненням конфлікту на сході України, - йдеться в соцмережевому дописі речника Держдепу. - Вона має також припинити незаконну окупацію Криму».

Цього тижня Держсекретар США проводить низку зустрічей в Європі - він взяв участь в засіданні міністрів закордонних справ країн «Великої сімки» а в четвер зустрінеться з українськими посадовцями та громадянським суспільством в Києві.

Під час зустрічей «Великої сімки», союзники та партнери США рішуче підтримали заходи, які США вжили у відповідь на дії Росії, заявив високопосадовець Держдепу під час брифінгу для преси у вівторок. Він ще раз підкреслив, озвучену президентом США Джо Байденом та держсекретарем США позицію стосовно того, що США прагнуть мати «стабільні та передбачувані відносини з Росією. Ми не хочемо ескалації, але відповідатимемо на їхню безвідповідальну та агресивну поведінку».

Візит Ентоні Блінкена до України розпочинається 5 травня. Під час візиту Блінкен «підтвердить непохитну підтримку з боку США суверенітету та територіальної цілісності України перед лицем тривалої російської агресії. Він також підтримає продовження прогресу інституційних реформ в Україні та подолання корупції, що є ключовим для зміцнення українських демократичних установ, економічного добробуту та євроатлантичного майбутнього», заявили в Держдепартаменті США.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.