Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Здравствуй дєдушка Мороз!”: ми з Ющенком про вибори саме 30 вересня не домовлялись

Коаліція «С.Р.А.К.А» 7459 переглядів

Опубліковано - 11.06.2007 15:48 | Всі новини | Версія для друку

“Здравствуй дєдушка Мороз!”: ми з Ющенком про вибори саме 30 вересня не домовлялись
“Здравствуй дєдушка Мороз!”: ми з Ющенком про вибори саме 30 вересня не домовлялись
Голова розпущеної Верховної ради Олександр Мороз заявляє, що питання проведення дострокових парламентських виборів 30 вересня ще не вирішене.

Про це він сказав під час зустрічі з колишнім послом США в Україні Стівеном Пайфером, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Поки що це питання не вирішене. Є багато сумнівних рішень, ухвалених, зокрема, на з`їздах опозиційних блоків, у судах розглядаються відповідні позови", - сказав Мороз.

Він також наголосив, що компроміс, досягнутий між лідерами держави, "не зводився до виборів 30 вересня". За словами Мороза, "йдеться про те, що вони можливі, але виключно на правових підставах, коли у парламенті залишиться менш ніж 300 народних депутатів".

Мороз нагадав, що на пленарному засіданні минулої п`ятниці головуючий оголосив заяви про складання депутатських повноважень 28 парламентарями-"нашоукраїнцями".

Водночас, за його словами, за трудовими книжками ніхто не прийшов, а наступні у списку кандидати від "Нашої України" "готові увійти в парламент".

"Якщо так буде і далі, то у Верховній Раді буде 300 депутатів, а це означає, що виконання спільної заяви блокується іншою стороною", - наголосив Мороз.

Він також додав, що інститутом Президента "абсолютно не виконується" пункт 7 спільної заяви, відповідно до якого забороняється втручання у діяльність судової та правоохоронної системи.

За словами Мороза, продовжується втручання у діяльність судів загальної юрисдикції, працівниками Управління державної охорони була заблокована діяльність Генеральної прокуратури, заблокована робота Конституційного Суду, не припинено дію указу про перепорядкування президенту внутрішніх військ, "готувався силовий сценарій захвату влади, йде підготовка до фальсифікації виборів".

"Президент безцеремонно втручається у роботу парламенту, видавши низку указів та заявивши акредитованим в Україні дипломатам, що Верховна Рада не правочинна... Те, що робить інститут президента, перебуває за межами права та законодавства, дискредитована робота парламенту та судової системи. Соромно за державу", - сказав Мороз.

Водночас, як сказано у повідомленні, Пайфер погодився з тим, що за останні місяці демократичний імідж України погіршився.

Разом з тим колишній посол США назвав надзвичайно позитивним те, що під час нейтралізації конфлікту в Україні не була застосована сила, і висловив сподівання, що мирне рішення щодо виходу з кризи буде знайдено найближчим часом.

Від “Аратти”: В народі кажуть - “Про чесну справу вночі не домовляються”. Результати нічних, -надцятих, перемовин в кабінеті Президента України вкотре ставить під сумнів одна із сторін. За нашими спостореженніми, результати таких переговорів жодного разу не влаштовували українців. Хоча б тому, що, в одних випадках рішення були прямо протилежні загальним настроям в суспільстві, в інших - елементарно не забезпечувалося їхнє виконання. Невже в демократичній державі Україна недостатньо волі і сил щоб забезпечити на державному рівні рішення Першої особи держави, Гаранта її Конституції?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.