Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Блінкен назвав п’ять ключових реформ, яких США очікують від Києва

Політика 1009 переглядів

Опубліковано - 7.07.2021 17:28 | Всі новини | Версія для друку

Ентоні Блінкен і Володимир Зеленський під час зустрічі в Києві, 6 травня 2021 року
Ентоні Блінкен і Володимир Зеленський під час зустрічі в Києві, 6 травня 2021 року
США очікують від України, зокрема, судової реформи, незалежності антикорупційних органів та покарання корумпованих чиновників.

Державний секретар США Ентоні Блінкен назвав п’ять напрямів, на яких український уряд може розвинути досягнутий прогрес і на яких США готові допомогти Україні.

"Перше. Ухвалити законопроєкт про реформування Вищої ради правосуддя, і слідом - закон про Вищу кваліфікаційну комісію суддів. Разом ці закони забезпечать прозорий процес відбору суддів. Друге. Забезпечити, щоб вибір керівництва Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури був прозорим, таким, що заслуговує на довіру і базувався на заслугах", - сказав Блінкен у відеозверненні до учасників конференції з питань реформ в Україні, яка відбувається у Вільнюсі в середу, 7 липня.

Третім напрямом, за словами держсекретаря США, є ухвалення закону про прозоре корпоративне управління, який захищатиме незалежність наглядової ради, генеральних директорів і відповідатиме стандартам Організації економічного співробітництва та розвитку. Блінкен назвав четвертим напрямом ухвалення законодавства, яке демілітаризує, деполітизує Службу безпеки України і залишає роботу боротьби з корупцією та боротьби з організованою злочинністю іншим урядовим інституціям, створеним для цієї мети.

п’яте. Притягнути до відповідальності корумпованих чиновників. Низку розслідувань було проведено, але жодну високопосадову особу не судили і не засудили за корупцію з 2014 року. Люди мають бачити, що система працює, для того, щоб повірити в неї", - наголосив Блінкен, цитує "Інтерфакс-Україна".

Під час конференції у Вільнюсі президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна хоче отримати вичерпний перелік реформ, виконання яких дасть змогу перейти до наступного етапу інтеграції з НАТО.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.