Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мороз нарахував вже 600 штрейхбрехерів у лавах опозиції. Політ “творчої фантазії” поета-політика триває

Коаліція «С.Р.А.К.А» 7626 переглядів

Опубліковано - 12.06.2007 13:12 | Всі новини | Версія для друку

Мороз нарахував вже 600 штрейхбрехерів у лавах опозиції. Політ “творчої фантазії” поета-політика триває
Мороз нарахував вже 600 штрейхбрехерів у лавах опозиції. Політ “творчої фантазії” поета-політика триває
Голова розпущеної Верховної Ради України Олександр Мороз вважає за можливе в судовому порядку ставити питання про притягнення до відповідальності тих членів Центральної виборчої комісії, які блокують її роботу. ЦВК не подає зборам нардепів-більшовиків штрейхбрехерів із “обнулених” партійних списків.

Про це він заявив сьогодні під час зборів нардепів-більшовиків, які вони самі вважають пленарним засіданням.

При цьому Мороз зазначив, що Верховна Рада створила всі умови для ефективної роботи ЦВК, однак деякі члени блокують проведення засідань.

Зокрема, за його словами, це ті члени ЦВК, які представляють сторону Президента і опозиції.

Голова ВР наголосив, що такі дії ряду членів ЦВК є порушенням чинного законодавства.

«Сьогодні в судовому порядку можна порушувати питання про притягнення до відповідальності тих, хто не виконує конституційні обов’язки», - сказав він.

Мороз зазначив, що такі дії членів ЦВК, які представляють Президента та опозицію, направлені на недопущення реєстрації ЦВК нових народних депутатів замість тих, які склали свої мандати.

«А там 600 чоловік записано в списках тих, які готові працювати і завтра прийдуть до сесійної зали», - сказав голова ВР.

Мороз вважає, що таким чином штучно створюються умови для проведення дострокових виборів 30 вересня. «А я, принаймні, і прем’єр-міністр підписувалися за те, що вибори дострокові можливі 30 вересня, але якщо будуть на це законні і конституційні підстави», - сказав він.

Голова ВР зазначив, що такі умови необхідно створити. «І хто брав на себе зобов’язання, хай їх і створює», - сказав він.

Як повідомлялося раніше, 11 червня члени Центральної виборчої комісії заявили на брифінгу, що ЦВК не може “обнулити списки” народних депутатів, а також визнати обраними нових народних депутатів, через відсутність законодавчої бази.

Зокрема, голова ЦВК Володимир Шаповал розкритикував прикінцеві положення закону “Про внесення змін до закону “Про вибори народних депутатів України” та деякі інші закони, де мова йде про те, що закон не набуває чинності з дня його опублікування, але вступає в дію лише через 60 днів після опублікування.

1 червня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про вибори народних депутатів України» та деяких інших законодавчих актів України» (щодо порядку проведення позачергових виборів до Верховної Ради та заміщення народних депутатів, повноваження яких були достроково припинені).

Законом виключено норму, яка діяла у чинному законі, про те, щоб партія (блок), яка висувала кандидатів у депутати, включених до її виборчого списку, що взяв участь у розподілі депутатських мандатів, може прийняти рішення про виключення кандидата у депутати, який за підсумками результатів виборів вважається необраним, зі свого виборчого списку у будь-який час після дня виборів до реєстрації цієї особи як народного депутата (тобто йдеться про «обнулення» списків партій та блоків). Закон набуває чинності через 60 діб після його підписання.

2 червня міжпартійний з’їзд блоку “Наша Україна” ухвалив рішення про дострокове припинення повноважень 66 народних депутатів України, обраних від блоку “Наша Україна”.

Того ж дня міжпартійний з’їзд БЮТ прийняв рішення про дострокове припинення повноважень 103 народних депутатів України фракції БЮТ.

5 червня голова Верховної Ради України V скликання Олександр Мороз заявив, що лише після висновку ЦВК про «обнуління списків» можна вважати, що парламент буде нелегітимним.

Від “Аратти”: дуже дивно спостерігати за прогресучим словесним шахрайством(якщо не казати прямо) наших “видатних юристів”.

Наочний зразок цього - нинішній глава ЦВК Шаповал, який сором'язливо підспівує Морозу, при тому, заглядаючи у певні місця гаранта. Бо тільки йому, як виявилося не відомо: а). жоден закон звороньої дії не має; б). якщо новий закон набуває чинності через певний час після оприлюднення, то до набуття чинності цього закону діють норми старого. Це “одкровення” універсальних принципів права, які знайомі будь-якому студенту першого курсу юрфаку, проте не відомі Шаповлу та Морозу, разом із примкнулими до них більшовиками.

Питання тільки в тому, навіщо вони вважають десятки мільйонів українців дебілами? Або дербалями? Тому, що не існує в природі проблеми із “обнуленням” списків, бо на момент прийняття рішення з'їздами закону, в який вперлися рогами Шаповал і Мороз не існувало в природі. Як і не діє він зараз. І весь цей фарс висмоктано із неохайного більшовицького пальця.

А може українцям варто б зробити певні висновки із того та більше не підпускати означених політиканів до влади? Якщо, звісно, ми не вважаємо себе дебілами чи слухняним бидлом іхньому брудному стійлі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.