Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Миколаївщині розпочалося масштабне командно-штабне тренування

Захист держави Регіон: Миколаївська область 1314 переглядів

Опубліковано - 9.08.2021 18:04 | Всі новини | Версія для друку

На Миколаївщині розпочалося масштабне командно-штабне тренування
На Миколаївщині розпочалося масштабне командно-штабне тренування
З 9 до 13 серпня на п’яти загальновійськових полігонах та острові Зміїний триватиме командно-штабне тренування з Командуванням Об’єднаних сил ЗС України, в якому братимуть участь 14 органів військового управління ЗС України.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Сьогодні на один із полігонів на Миколаївщині прибув Президент України Володимир Зеленський, аби на власні очі побачити, як відбувається тренування.

«До навчання залучені органи військового управління й військові частини всіх родів військ і видів ЗС України. Також братимуть участь відповідні органи управління від Національної гвардії України, Служби безпеки України, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Держаної спеціальної служби транспорту», — заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, мета навчань — підвищення оперативних спроможностей органів військового управління у плануванні й управлінні діями в різних видах бойових дій.

«Це оборонні дії, проведення й управління контратаками, контрударами, боротьба з повітряними десантами, диверсійно-розвідувальними групами, ведення територіальної оборони, підтримка авіаційними групами сухопутних, морських угруповань. Особлива увага приділяється відбиттю повітряних ударів умовного противника, зокрема із застосуванням ракет — оперативно-тактичних комплексів та інших керованих ракет», — додав командувач.

По угрупованню умовного противника застосована ударна авіація — бомбардувальна та штурмова

Він розповів, що відповідно до легенди, ЗС України зайняли Слобожанський, Сіверський, Луганський, Донецький і Приазовський операційні райони, де проводили підготовку до ведення оборонних дій.

«Вони готували відбиття ударів з повітря умовного противника. Особлива увага — завада висадці десантів умовного противника на наші оперативні аеродроми, їхні оборона та боротьба у подальшому з диверсійно-розвідувальними групами, утримання цих аеродромів у готовності до застосування з них нашої авіації», — зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Він зауважив, що сьогодні по угрупованню умовного противника застосована ударна авіація — бомбардувальна та штурмова. Надалі удари здійснювали наші ракетні війська — практично застосовували системи «Ураган», «Град» та ствольну артилерію.

«У цьому тренуванні брали участь механізована бригада зі складу оперативного командування «Схід», десантно-штурмова бригада зі складу Десантно-штурмових військ, підрозділи спеціального призначення і бригади авіації Повітряних Сил, до яких належать літаки. Також беруть участь розгорнуті тут системи протиповітряної оборони — С-300 та «Бук-М1», — наголосив командувач Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Командир зенітно-ракетної батареї Сергій, підрозділ якого залучений до тренувань, зазначив, що в його підлеглих є чималий досвід участі в АТО/ООС.

«І для нас ці навчання — один з етапів підготовки. В нас було 5 влучних пострілів — це дуже добре, я задоволений роботою побратимів і своєю бойовою обслугою» - зазначив офіцер.

Також на полігоні на Миколаївщині успішно відбулися практичні стрільби протитанкових підрозділів прямим наведенням і з ракетних комплексів «Джавелін», «Стугна», «Корсар» по броньованих об’єктах противника.

Зауважимо, що під час маневрів главі держави продемонстрували, як механізована бригада Сухопутних військ звільняє населений пункт від диверсантів та веде бій із силами противника, що контратакують. Потім Володимир Зеленський ознайомився з новозбудованими інфраструктурними об’єктами військового містечка Міжвидового центру підготовки підрозділів «Широкий лан» за стандартами НАТО, розрахованого на 2500 осіб. Зокрема, Президент оглянув казарму, спортмайданчик та їдальню, в якій пообідав разом з військовослужбовцями.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.