Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Таліби серйозно посварились між собою

Світ навколо нас 1156 переглядів

Опубліковано - 15.09.2021 12:58 | Всі новини | Версія для друку

Таліби перемогли. Тепер сваряться
Таліби перемогли. Тепер сваряться
Між керівниками руху “Талібан” спалахнув серйозний конфлікт.

Про це ВВС повідомили високопосадові джерела в русі.

За інформацією співрозмовників, під час наради у президентському палаці один із засновників "Талібану" віцепрем’єр Абдул Гані Барадар посварився з Халілом Рахманом Хаккані - міністром у справах біженців і відомим представником "Мережі Хаккані".

Повідомляється, що два чиновники сказали одне одному багато різких слів. У суперечці також брали участь прихильники кожної зі сторін в уряді.

Протягом останніх кількох днів Абдул Гані Барадар зник з поля зору громадськості. У цей час почали з’являтися повідомлення про сварки у керівництві Талібану. Офіційно у русі суперечку заперечують.

Інформацію про конфлікт всередині "Талібану" підтвердив високопосадовий член руху і людина, пов’язана з учасниками подій.

Як повідомляють джерела, причиною суперечки стало невдоволення Барадара структурою нового уряду Афганістану.

Втім, як стверджується, справжня причина розбіжностей - суперечка про те, кого вважати головним архітектором перемоги талібів.

Якщо вірити цим даним, Барадар вважає, що прихід талібів до влади - заслуга тих, хто займався переговорами і дипломатією, тобто таких людей, як він.

При цьому члени групи "Мережа Хаккані", якою керують високопосадові таліби, вважають, що причина перемоги - їхні військові успіхи.

Саме Барадар був першим в історії високопосадовим представником талібів, який провів прямі переговори з президентом США.

У 2020 році він телефоном говорив з Дональдом Трампом. До цього він підписав угоду в Досі, згідно з якою з Афганістану вивели американські війська.

Водночас "Мережу Хаккані" пов’язують з найкривавішими нападами, здійсненими в останні роки проти збройних сил Афганістану і їхніх західних союзників.

Влада США вважає мережу терористичною організацією. Лідер "Мережі Хаккані" Сираджуддін Хаккані призначений в новому уряді Афганістану міністром внутрішніх справ.

Що робить Барадар?

Чутки про конфлікт серед талібів почалися ще минулого тижня, після того, як Барадар, один з найвідоміших представників руху, раптово перестав з’являтися на публіці. У соціальних мережах навіть виникли припущення про його смерть.

Однак джерела серед талібів повідомили ВВС, що після конфлікту Барадар залишив Кабул і вирушив у Кандагар.

У понеділок кілька пов’язаних з "Талібаном" сайтів опублікували аудіозапис, де людина з голосом Барадара каже, що "поїхала у відрядження".

"Де б я зараз не перебував, все в порядку", - стверджує він. ВВС не може підтвердити справжність цього запису.

Таліби заявляють, що ніякої суперечки не було, і Барадар зараз у безпеці.

Водночас вони дають суперечливу інформацію про те, чим він зараз зайнятий.

Офіційний представник руху спочатку повідомив що Барадар вирушив у Кандагар на зустріч з верховним лідером, але пізніше заявив ВВС, що той "втомився, і йому потрібен відпочинок".

За даними джерел, Барадар може незабаром повернутися до Кабула і публічно спростувати, що він сварився з іншими членами кабінету.

У багатьох афганців є підстави не вірити твердженням талібів про своїх лідерів. У 2015 році угруповання визнало, що понад два роки приховувало смерть засновника і керівника "Талібану" Мулли Омара. При цьому протягом всього цього часу від його імені регулярно робили різні заяви.

Тим часом в тіні досі залишається верховний лідер талібів Хібатулла Ахундзаде, який ніколи не з’являвся на публіці, але є політичним, військовим і релігійним керівником руху.

Таліби захопили владу в Афганістані в середині серпня. Вони сформували уряд, в складі якого лише чоловіки.

Деякі з яких відомі своїми атаками на американські війська протягом останніх двох десятиліть.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.