Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Держдепартамент США відніс росіян, які хочуть отримати американську візу, до «бездомних національностей»

Світ навколо нас 1375 переглядів

Опубліковано - 25.10.2021 16:25 | Всі новини | Версія для друку

Держдепартамент США відніс росіян, які хочуть отримати американську візу, до «бездомних національностей»
Держдепартамент США відніс росіян, які хочуть отримати американську візу, до «бездомних національностей»
Росіяни, які хочуть отримати американську візу, віднесені Держдепартаментом США до «бездомних».

Про це йдеться у роз’ясненні зовнішньополітичного відомства.

На сайті пояснюється, що до цієї категорії належать громадяни країн, де Сполучені Штати не мають консульського представництва, або ж політична чи безпекова ситуація в країні є нестабільною та невизначеною, через що консульський персонал не уповноважений обробляти запити на візи.

Росіянам радять звертатися за візами до консульських центрів США в Варшаві.

Загалом до цього списку Вашингтон відніс, окрім Росії, ще дев’ять країн: Кубу, Еритрею, Іран, Лівію, Сомалі, Південний Судан, Сирію, Венесуелу та Ємен.

1 серпня 2021 року Росія ввела заборону на роботу російських громадян в американському посольстві, що поставило під загрозу діяльність посольства США в Москві і здатність Держдепартаменту задовольняти консульські потреби американців в Росії.

Як "Голос Америки" розповідав раніше, у квітні відбувся черговий раунд дипломатичного протистояння, внаслідок якого США й Росія відкликали своїх послів і зменшили дипломатичний персонал. Також посольство США в Москві припинило видавати неімміграційні візи для подорожей, крім дипломатичних, а також обмежило деякі консульські послуги..

На червневій зустрічі президентів Байдена і Путіна двостороннє посилення дипломатичного представництва не відбулось.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.