Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Міноборони пояснили, жінки яких професій повинні стати на військовий облік

Влада 2099 переглядів

Опубліковано - 23.12.2021 09:10 | Всі новини | Версія для друку

У Міноборони пояснили, жінки яких професій повинні стати на військовий облік
У Міноборони пояснили, жінки яких професій повинні стати на військовий облік
Міністерство оборони затвердило перелік професій, представниці яких повинні будуть стати на обов’язковий облік військовозобов’язаних.

Відповідний наказ Міноборони було ухвалено 11 жовтня.

Документом затверджується перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних.

Так, до переліку ввійшла велика кількість популярних професій, зокрема медики, фармацевти, юристи, програмісти, соціальні працівники, менеджери, бухгалтери, журналісти, музиканти, працівники ресторанів та готелів, рекламники тощо.

Приведення нормативно-правових актів у відповідність із наказом головнокомандувач Збройних Сил України має забезпечити у шестимісячний термін з дня набрання документом чинності.

Як повідомлялося раніше, у жовтні в межах форуму "Армія, побудована на довірі" відбулося обговорення механізмів запобігання та реагування на випадки насильства за ознакою статі та сексуальних домагань.

В обговоренні взяли участь жінки-військовослужбовиці, військові капелани, представники неурядових правозахисних організацій, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, Міністерства оборони, Міністерства у справах ветеранів, Генерального штабу Збройних сил України, посольства Сполучених Штатів Америки, Центру інформатизації та документації Північноатлантичного альянсу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.