Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські ПВК перекидають бійців на окуповану територію Донбасу

Війна з Росією (АТО) 1790 переглядів

Опубліковано - 24.12.2021 10:50 | Всі новини | Версія для друку

Російські ПВК перекидають бійців на окуповану територію Донбасу
Російські ПВК перекидають бійців на окуповану територію Донбасу
Протягом останніх тижнів російські найманці розгорнулися в контрольованій сепаратистами східній Україні, щоб зміцнити оборону проти українських урядових сил, оскільки напруга між Москвою і Заходом зростає.

Про це повідомили Reuters чотири джерела.

Останніми тижнями Росія перемістила десятки тисяч регулярних військових на плацдарми ближче до України, а потім вимагала від Заходу термінових гарантій безпеки, покликаних, за словами Москви, запобігти використанню України та інших сусідніх країн, як бази для нападу на неї.

Захід і Україна, зі свого боку, звинуватили Росію в тому, що вона готує новий напад на свого південного сусіда вже наступного місяця, що Москва заперечує.

Росія анексувала Кримський півострів від України в 2014 році та підтримала проросійських сепаратистів, які того ж року захопили промислову частину Донбасу на сході України та продовжують боротися з українськими урядовими силами.

З чотирьох джерел троє описали свої пропозиції від найманців-вербувальників поїхати на Донбас. Вони сказали, що рекрутери не розкрили, кого вони представляють. Усі чотири джерела відмовилися назвати імена, посилаючись на побоювання за свою безпеку.

Два з трьох джерел сказали, що погодилися; третій сказав, що відмовився.

«Тут аншлаг. Збирають усіх з бойовим досвідом», – сказав один із двох, хто погодився на інтерв’ю.

Він сказав, що раніше воював в Україні та Сирії за групи російських охоронців, чиї операції були тісно пов’язані зі стратегічними інтересами Росії. Він відмовився назвати підрядників.

Боєць заявив, що планує приєднатися до інших найманців на російському боці кордону з контрольованою сепаратистами Луганською областю на сході України.

Кремль каже, що не має нічого спільного з приватними російськими військовими підрядниками, чиїх оперативників він називає добровольцями, які не мають жодного зв’язку з державою.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив: «Ми вперше про це чуємо і не знаємо, наскільки достовірні ці твердження».

Пєсков сказав, що на Сході України не було і ніколи не було російських регулярних сил чи військових радників, і що Москва не розглядає їх надсилання. Київ заперечує це і стверджує, що присутні регулярні сили російської армії.

СПЕЦІАЛЬНА ПІДГОТОВКА

Олександр Іванов, голова неурядової групи «Спільнота офіцерів міжнародної безпеки», що представляє російських підрядників у Центральноафриканській Республіці, заявив, що у нього немає «жодного підтвердження» того, що будь-який російський найманець був направлений в Україну.

Троє з джерел заявили, що не знають про будь-які плани нового нападу Росії на Україну або про підготовку, яка передбачала б, що він наближається.

Одне з джерел, контрактник, який брав участь у російських операціях за кордоном і вже прибув на Схід України, повідомив, що розгортання проводилося в оборонних цілях. Те саме сказав перший найманець.

Інше джерело повідомило, що він не брав безпосередньої участі в розгортанні, але підтримував зв’язок з людьми на місцях, які пройшли спеціальне навчання. Він сказав, що метою розгортання було те, що він назвав диверсійною діяльністю для підриву стабільності в Україні.

Донецька Народна Республіка (ДНР) проголосила свою незалежність від України в 2014 році після того, як сепаратисти взяли під контроль частину Сходу України. За підтримки Росії її самопроголошений статус не був визнаний на міжнародному рівні. Екс-прем’єр-міністр ДНР, голова Спілки добровольців Донбасу Олександр Бородай заявив, що його організація не причетна до вербування будь-яких найманців для Сходу України.

Члени його організації раніше воювали в Україні та Сирії.

«Якщо і коли буде потрібно, ми покличемо людей, але поки що дзвінків не було», – сказав Бородай, який також є депутатом від Держдуми від «Єдиної Росії».

Речник сепаратистів Едуард Басурін заявив, що йому нічого не відомо про недавнє розміщення Росією силових структур на сході України.

У Службі військової розвідки України від коментарів відмовилися, а СБУ не відповіла на запит про коментар.

Переклад "Аратта-Україна". При перекладі збережена термінологія оригіналу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.